8 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

I ove godine, seniori KK Vinkovci bili su jedna od najboljih momčadi Slavonije i Baranje

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Još jedna uspješna sezona je iza vinkovačkih košarkašica i košarkaša, sezona koja je, nažalost, prekinuta zbog trenutne situacije vezane uz COVID 19. Odlukom Upravnog odbora HKS-a sva natjecanja su prekinuta te je sezona 2019/20 završena. Također, odlučeno je i kako će u sezoni 2020/21 u svakoj pojedinoj ligi nastupati klubovi koji su nastupali u sezoni 2019/20.

U trenutku prekida prvenstva seniori KK Vinkovci su se nalazili na 3. mjestu A2 muške lige Istok, sa osam pobjeda i pet poraza. I ove godine, seniori su bili jedna od najboljih momčadi Slavonije i Baranje. Momčad su predvodila dva povratnika u matični klub, Dino Peraica, sjajni šuter, a ujedno i trener u vinkovačkom klubu te Danijel Prša, mladi centar koji je brojnim zakucavanjima i blokadama tijekom cijele sezone pokazao kako se radi o jednom od ponajboljih igrača lige. Kapetan i trener Stjepan Pezer odigrao je još jednu sezonu u nizu na zavidnoj razini, a uz njega su tu kao i uvijek bili prekaljeni Tomislav Popović i Ivan Ostović. Svoju ulogu u momčadi dobro su odradili i ostali seniori Nikola Augustinović, Filip Panić, Petar Šibenik, Tomislav Kentržinski, David Jelinić i Ivan Jukić. U seniorskoj momčadi svoje mjesto našli su i daroviti juniori Patrik Cindrić, Filip Vujeva i Petar Tomić.

Juniori su odigrali još jednu gotovo savršenu sezonu. U trenutku prekida prvenstva, mladi košarkaši su zauzimali prvo mjesto u Juniorskoj ligi Istok, sa osam pobjeda i jednim porazom. F. Vujeva (25,4 poena prosječno) i P. Cindrić (23,7 poena prosječno) bili su nerješiva enigma za svaku protivničku obranu te su pokazali sav raskoš svog talenta. Kadeti (Dominik Lučić (23,5 poena prosječno) i Jakov Vujeva (21,3 poena prosječno) su, također, imali jednu odličnu sezonu iza sebe. U Kupu regija, sa deset pobjeda i jednim porazom, zauzeli su prvo mjesto te u klubu vjeruju kako bi ono do kraja prvenstva to prvo mjesto i zadržali.

Pretkadeti i dječaci su odigrali još jednu solidnu sezonu te su obje momčadi zauzele četvrto mjesto u svojim ligama. Vrijedi istaknuti još jedan košarkaški uspjeh juniora koji su nastupali za vinkovačku Gimnaziju. Naši gimnazijalci su osvojili drugo mjesto na Državnom prvenstvu za srednje škole, izgubivši u finalu nakon produžetka od vršnjaka iz zagrebačke sportske gimnazije.

Krajem travnja klub je ponosno predstavio i tiskano izdanje monografije “55 godina košarke u Vinkovcima”, djelo mr. sc. Vladimira Ćirića, prof. Ovom monografijom ispričana je povijest o razvoju košarke od samih početaka pa sve do današnjih dana. Može se naći oko 150 fotografija iz različitih razdoblja i oko 500 dokumenata. Pored svega navedenoga, monografija sadrži sastave ekipa i statistiku po godinama. U monografiji se nalazi nekoliko poglavlja, prvo poglavlje donosi uvod o košarci i njezinoj pojavi u svijetu, drugo poglavlje odnosi se na razvoj košarke u bivšoj Jugoslaviji i Hrvatskoj, zatim se dalje sve odnosi na razvitak košarke u Vinkovcima kroz sve selekcije.

S obzirom na trenutnu situaciju kako u svakodnevnom života, tako i u sportu, ovih dana KK Vinkovci krenuo je i sa online treninzima putem svoje Facebook stranice, koje vodi trener Dino Peraica i koji će im pomoći kako bi i dalje ostali u optimalnoj sportskoj formi za iduću sezonu. Možemo reći kako je još jedna uspješna sezona iza vinkovačkog kluba, sezona koja je, nažalost prekinuta iz objektivnih razloga. Vjeruju kako će ubrzo opet biti na košarkaškom igralištu i uživati u njihovom najdražem sportu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno