- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Epidemija izazvana korona virusom koja broji nove slučajeve zaraze i u Hrvatskoj je izazvala paniku. Zbog straha od moguće izolacije i nestašice hrane jučer su tijekom dana, a pogotovo u popodnevnim satima i građani Vinkovaca pojačano su posjetili trgovine.

Posebno je to bilo izraženo jučer u poslijepodnevnim satima kada smo bili svjedoci ogromnih gužvi na parkiralištima, kao i dugačkim redovima pred blagajnama. U košaricama i kolicima brojni proizvodi – od onih prehrambenih do higijenskih potrepština. Koronapanika i stres očito je učinila svoje i u Vinkovcima i okolici pa građani jure i kupuju. Kolika je navala, dovoljno svjedoče i poluprazne police u nekim trgovačkim centrima koje smo jutros posjetili, a jedna od trgovkinja u Plodinama nam je rekla kako police ne stignu popuniti radi velike navale kupaca, ali kako su im skladišta puna i nema straha od nestašice. “Nije samo jučer bila povećana gužva u našem prodajnom centru. Gužva je cijeli ovaj tjedan.”, kazala je.

Osim navale u trgovačke centre kojima ovakvo ponašanje kupaca donosi određenu zaradu u nekim kategorijama ovih dana pojačane promete bilježe i vinkovačke ljekarne, a najviše se, između ostaloga, traže lijekovi protiv povišene temperature. 

Tržnica u Vinkovicma jutros je uobičajeno posjećena, a koronavirus se spominje samo u šali.