Nedavno završeno Socca prvenstvo Hrvatske četvorici Slavonaca donijelo je jedinstvenu priliku zaigrati za Hrvatsku malonogometnu reprezentaciju. Nakon što je prvenstvo privedeno kraju, izbornik Željko Ostrman objavio je preliminarni popis igrača na kojemu su se našli i igrači vinkovačkih klubova.

Priliku za dokazivanjem tako su dobila trojica članova malonogometnog kluba Vinkovci Danijel Jaman, Josip Haluška i Marin Ležaić te član Aurelije Futsal Filip Cerovski. Krajem kolovoza novi izbornik, Željko Ostrman, okupit će trideset potencijalnih reprezentativaca koji će dres reprezentacije pokušati izboriti na pripremnom turniru Adria Cup i premijernom Socca Interkontinentalnom kupu u Moldaviji koji će biti održan mjesec dana kasnije.

„Reprezentacija općenito budi u sportašu poseban osjećaj i drago mi je da sam dobio poziv izbornika da budem prisutan na okupljanju. Na pripremama očekujem da se mi Slavonci pokažemo u najboljem svijetlu i da zajedno zaigramo za reprezentaciju“, rekao je Danijel Jaman, kapetan ekipe Restoran Nada Vukovar koja je na završnici Socca prvenstva zauzela 4. mjesto.

Čar igranja na Svjetskom prvenstvu već je osjetio Marin Ležaić koji je hrvatski dres nosio na Svjetskom prvenstvu odigranom u Grčkoj 2019. godine. Hrvatska je tada zaustavljena u osmini finala porazom od domaćina rezultatom 2:0. Iako je Marin ove godine zbog zdravstvenih razloga propustio završnicu, poziv izbornika nije izostao.

„Prvenstvo u Grčkoj za mene je bilo jedinstveno iskustvo i drago mi je da sam opet u konkurenciji, a iako sam već igrao za reprezentaciju ne znači da imam zagarantirano mjesto u ekipi. Svojim zalaganjem i treniranjem kod novog izbornika morat ću zaraditi svoje mjesto, a znam da neće biti nimalo lako jer je konkurencija velika“, istaknuo je Ležaić.

Za Halušku, Jamana i Cerovskog ovo će biti sasvim novi izazov i prilično je jasno kako motiva neće nedostajati.

„Predstavljati reprezentaciju vjerujem da je san svakoga, a kako i ova inačica malog nogometa ima svoju reprezentaciju, velika je čast bio dio nje. Samim pozivom priliku sam dobio, a na meni je sada da dam sve od sebe i da ju iskoristim“, izjavio je Haluška koji je zajedno s Jamanom igrao za vukovarski Restoran Nada.

Filip Cerovski s ekipom Auto Servis Crnaić na Prvenstvu Hrvatske zaustavljen je već u grupnoj fazi, ali to nije spriječilo izbornika da mu uputi poziv.

„Prije svega htio bih se zahvaliti svojoj ekipi AS Crnaić, ali i izborniku Željku Ostrmanu. Poziv u reprezentaciju je velika stvar, predstavljati svoju domovinu je san svakog sportaša. Ponosan sam i sretan”, rekao je Cerovski ne skrivajući oduševljenje pozivom.