17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Iz Slakovaca u Kuću Europe

Više od autora

- vl promo-

Inovativna aplikacija „Asistent u učenju“ učenika Osnovne škole Slakovci ulaznica je bila za poziv i obilježavanje Dana Europe u zagrebačkoj Kući Europe.

Naime nakon sjajnih rezultata spomenute aplikacije koja je nastala na inicijativnu mentorice Mirjane Džakula i skupine učenika u sklopu projekta Digitalni inovacijski inkubator uslijedio je poziv za ovaj nezaboravni obilazak. Učenici u pratnji mentorice, ravnatelja škole Zvonimira Markote te dvije osobe starije životne dobi sudjelovali su tako na programu s fokusom na kognitivne, komunikacijske i digitalne vještine. Cilj je programa predstaviti na zabavan i dinamičan način osnove navedenih vještina te podignuti svijest o njihovoj važnosti za budućnost svake osobe.

Kroz program i interaktivne aktivnosti učenici ove škole su ujedno bili i predstavnici slavonske regije. Prilika je ovo bila za druženje, ali i poticanje međugeneracijske suradnje uz razmjenu iskustva svih sudionika. Učiteljica hrvatskog jezika, Mirjana Džakula, održala je ovom prigodom predavanje „Izazovi komunikacije“ kojim je predstavila važnost komunikacije, pravila uspješnog komuniciranja s naglaskom na vrijednosti aktivnog slušanja te izazove današnje komunikacije u digitalnom svijetu. S učenicima je istražila temu „Kako uspješno komunicirati?“ koju su učenice 4., 6. i 7. razreda prenijele ostalim sudionicima.

 

A za kraj ovog putovanja ističu: „Tko zna, možda neka ideja iz školskih klupa zaživi u našoj okolini.“ Želimo im svu sreću u budućem kreativnom izražavanju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno