Foto: Tomislav Klemenčić
Bruno Mičetić prošli je tjedan u zagrebačkoj Uraniji – prostoru kreacije priredio pravu glazbenu poslasticu!
Istinski ljubitelji jazza imali su priliku uživati na live promociji albuma “Out of the shadow” koji je izvodio Quintet Brune Mičetića na kojem su uz njega bili okupljeni neki od najimpresivnijih hrvatskih jazz glazbenika – Joe KaplowitzVojkan JocićBojan Skočilić i Dado Marinković.
Quintet je  izveo šest kompozicija s albuma kojima su itekako istaknuli ljubav prema jazz fusionu zahvaljujući čemu je publika vidno uživala u impresivnim skladateljskim sposobnostima. Svaki od glazbenika vrhunski su interpretatori na svojim instrumentima, a strast i ljubav prema onome što stvaraju i izvode oduševila je sve prisutne.
Iako je zbog propisanih mjera broj posjetitelja bio ograničen na 40 ljudi, Bruno Mičetić i njegov Quintet svirali su s istim žarom kao da su pred puno brojnijom publikom i u puno većem prostoru. Glazba ne poznaje granice pa tako ni prostorne i uvijek izvuče ono najbolje.
Čuti ih uživo iskustvo je koje bi svatko bar jednom trebao doživjeti jer je riječima teško prepričati snagu emocija koju ovi vrhunski glazbenici daju, a publika s oduševljenjem prima. Večer u opuštenoj atmosferi uz vrhunski jazz bila je neprocjenjiv užitak i još jedan podsjetnik da je sviranje pred publikom jednostavno nezamjenjivo.