U Domu kulture u Andrijaševcima večeras je održan Izvještajni radni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – podružnice Vukovarsko srijemske županije kojoj je nazočilo 46 izaslanika ogranaka, kao i brojni gosti.

Nazočne je u ime domaćina, općine Andrijaševci, pozdravio načelnik Damir Dekanić, a skup su pozdravili general u mirovini Đuro Dečak, saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković i župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić.

Predsjednik podružnice Milan Draženović upoznao je nazočne s brojnim aktivnostima koje je udruga provela u prošloj 2019. godini. “Uspješno smo proveli malonogometni turnir u Nuštru, a povodom Memorijala 12. redarstvenika. Članovi udruge uspješno su sudjelovali na 24. sportskim igrama u Osijeku na kojima su sudjelovali u streljaštvu i potezanju konopa gdje je naša ekipa osvojila prvo mjesto.”, rekao je Draženović.

Dodao je kako je uspješno organiziran i odlazak na Kupres povodom 25. obljetnice oslobođenja Kupresa i 13. obljetnice Dana udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, kao i da su pomogli organizirati posjet Vukovaru udrugama iz Velike Gorice i Donjeg Miholjca.

Kada je riječ o planu i programu za ovu godinu istaknuto je kako se veliki dio planiranih aktivnosti nije mogao provesti i to iz dobro poznatih razloga, epidemije koronavirusa. Nada se kako će se epidemiološka situacija popraviti te da će se planirane aktivnosti i provesti.

Istaknuto je kako će Udruga dragovoljaca i veterana Republike Hrvatske – podružnica Vukovarsko-srijemske županije i dalje skrbiti za stradalnike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, zaštiti digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kao i na poboljšanju kvalitete života sudionika i stradalnika Domovinskog rata.