19 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Jabuke i mandarine simbol suradnje najistočnije i najjužnije hrvatske županije

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Veliko prijateljsko između najjužnije i najistočnije hrvatske županije upisalo je još jednu suradnju. U dubrovačkoj luci Gruž predstavnici Vukovarsko–srijemske županije podijelili su deset tona jabuka socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, sa suradnicima, na ovaj je način zahvalio na njihovoj donaciji mandarina i dugogodišnjoj suradnji. „Koliko čujem, naše su jabuke stigle u ruke oko 80 korisnika. Kao što je župan Dobroslavić i rekao, ovo je simbol naše dobre suradnje koja će se, uvjeren sam, nastaviti i u gospodarskom, ali i brojnim drugim segmentima”, rekao je župan Dekanić, a s njegovim se riječima složio i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić. „Dvanaestu godinu zaredom naša županija uputila je donaciju mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji. Mandarine i jabuke simbol su dobrih odnosa najjužnije i najistočnije hrvatske županije koje ćemo nastaviti njegovati’, istaknuo je župan Dobroslavić.


Nakon obilaska luke Gruž, u palači Ranjina održan je sastanak na kojem se razgovaralo o nastavku ranije započetih oblika suradnje. „Imali smo ranije inicijative za boljim plasmanom autohtonih proizvoda iz Vukovarsko-srijemske županije na našem području. Zabilježeni su konkretni pomaci, no malo smo ipak morali usporiti zbog koronakrize. Nastavit ćemo i s ustrajanjima za boljom povezanosti između Vukovara i Dubrovnika, i to preko zračne luke u Osijeku”, dodao je župan Dobroslavić.

U radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uz vukovarsko-srijemskog župana, borave i njegov zamjenik Franjo Orešković te v.d. pročelnika Ureda župana Marko Dikonić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno