15 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Jared Leto postaje šesti glumac koji će utjelovati Andyja Warhola

Više od autora

- vl promo-f_jared-leto_kao-andy-warhol_ST

Prema pisanju portala The Hollywood Reporter, oskarovac Jared Leto (Dobri dileri iz Dallasa, Odred otpisanih) portretirat će umjetničku ikonu Andya Warhola u biografiji za koju je scenarij napisao dobitnik Emmya, hvaljeni scenarist i producent Terrence Winter (Vuk s Wall Streeta).

Američki slikar, redatelj i publicist rusinskog i ukrajinskog porijekla Andy Warhol otac je Pop Art umjetničkog pokreta koji je svoj vrhunac dostigao 60-ih godina prošlog stoljeća. Poznat je i po svom njujorškom studiju The Factory koji je iznjedrio brojne umjetnike, filmaše i uključujući uključujući Loua Reeda i američkog slikara, graffiti umjetnika i pjesnika haićanskog porijekla Jeana-Michela Basquiata.

U filmovima su ga dosad portretirali Crispin Glover (The Doors, 1991), David Bowie (Basquiat, 1996), Jared Harris (Pucala sam u Andyja Warhola, 1996), Guy Pearce (Tvornica snova, 2006) i Bill Hader (Ljudi u crnom III, 2013).

Film, čiji je radni naslov ‘Warhol’, producirat će Michael De Luca (Društvena mreža) zajedno sa Letom i njegovom producentskom kompanijom. Redatelj filma za sada još uvijek nije poznat, a bazirat će se na knjizi ‘Warhol: The Biography’  koju je 1989. objavio Victor Bockris. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: PUCALA SAM U ANDYJA WARHOLA [1996]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno