Seniorska momčad HNK Vinkovci natječe se u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi – Nogometno središte Vinkovci, a velika je pozornost u klubu posvećena je radu s mlađim kategorijama iz kojih „crpe“ igrače za seniorski pogon i time ujedno osiguravaju budućnost i daljnji rad, odnosno opstanak svog kluba. I njihov stadion je iz dobro poznatog razloga zatvoren te su do daljnjega obustavljene sve aktivnosti.

“Sve nas je ova situacija zatekla, čekamo i nadamo se da će završiti što prije kako bi mogli početi trenirati, a zatim i igrati, putovati. Ja, ali i svi članovi jedva čekamo da dođemo na svoj teren, da krenemo s radom, da budemo na zraku i da se ponovno čuje dječji smijeh sa našeg stadiona.”, rekao nam je Slaven Červenjak, trener u klubu i voditelj škole nogometa.

Dodao je kako im je i dalje cilj i misao vodilja okupiti što veći broj djece predškolskog i školskog uzrasta te im što kvalitetnije omogućiti igranje nogometa, upoznati ih sa sportskom kulturom, podići njihovu motoriku i tehniku te razviti cjelokupan događaj treninga i utakmice.

“Na žalost nema natjecanja, ali svi polaznici naše škole nogometa zahvaljujući svim blagodatima koje nam se pružaju na društvenim mrežama treniraju i vježbaju u svojim domovima uz dogovor sa svojim trenerima kojima u radu pomažu i roditelji čiju djecu treniraju. “Oni su pokazali iznimnu volju za suradnjom u smislu podrške i provedbe naših ideja. Moram naglasiti da baš kako funkcionira jedna obitelj sa više članova tako funkcionira i naš klub. Želim se i zahvaliti sad kad imam priliku svim tim roditeljima na tom ukazanom povjerenju.” rekao je Červenjak.

       

Krajem prošle godine krenulo se i s radovima na rekonstrukciji svlačionica i sanitarnog čvora za igrače, ali se nažalost stalo. “Grad Vinkovci je prepoznao naše probleme vezane za infrastrukturu i još jednom bih se zahvalili gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću što je prepoznao naš problem i financijski pomogao obnovu svlačionica. Prostorije za igrače bile su stvarno u derutnom stanju tako da se nadamo da ćemo ipak obavili neophodne zahvate na prostoru te da ćemo konačno osigurati normalne uvijete za treniranje.”, zaključio je Slaven Červenjak.

Podsjetimo, klub je osnovan davne 1918. godine pod imenom Željezničar. To ime nosio je do 1920. godine, kada se spaja s Cibalijom te tako djeluje do 1926. godine, kada se taj neprirodni spoj raspada te klub nastavlja djelovati kao Željezničarski amaterski klub. Tijekom Drugoga svjetskog rata klub prestaje s djelovanjem, da bi 25. rujna 1948. godine osnovan nogometni klub Lokomotiva, kao nasljednik Željezničara. Godine 2008. klub mijenja ime u HNK Vinkovci.