33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Još jedna generacija Gatalinkinih mališana u mjuziklu “Volim te”

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Od petka do danas u Vinkovcima je priređen bogat program namijenjen djeci. Uz popularni Cvjetni korzo ove godine dodana su i dva nova sadržaja. Sinoć su se predstavili učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, a program je zatvorio Kulturni centar Gatalinka čiji su mališani na pozornici u pješačkoj zoni danas izveli mjuzikl „Volim te”.

„Ovaj mjuzikl smo dobili na poklon od Mladena Kušeca, našeg velikog prijatelja, i izvodimo ga od 1998. godine, svake godine jedanput, sada i u spomen na Mladena Kušeca”, istaknula je Blanka Žakula, osnivačica i voditeljica KC „Gatalinka”.

Na tekst Mladena Kušeca, glazbu je skladala Adela Dobrić Jelača, autorica plesnih točaka je Biserka Kopač, režiser je Himzo Nuhanović, scenograf Dubravko Mataković, a djecu je ove godine uvježbala Blanka Žakula.

„Sva su djeca iz Vinkovaca, ima ih 45 i svi su članovi Kulturnog centra Gatalinka”, kaže Blanka Žakula ističući kako je rad s djecom za nju jedno veliko zadovoljstvo, a rad na ovom mjuziklu svaki put je zasebno iskustvo pa je i trema uvijek prisutna.

Uz roditelje, braću, sestre, bake, djedove i sve one koji u se zatekli danas u pješačkoj zoni, lepršavi dječji mjuzikl sa zadovoljstvom je pogledao i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

„Još jedan prekrasan dan u okviru našega Dječjeg tjedna. Imamo priliku pogledati jedan divan mjuzikl s lijepom pričom, koji našoj djeci daje mogućnost da razvijaju svoju kreativnost i snalaženje na pozornici, a svima nama užitak dok ih gledamo. Želimo što više takvih događaja s kojima šaljemo najljepšu poruku o tome da radimo s djecom i da djeci dajemo prostora da pokažu svoje dramsko umijeće te tako i druge svoje vršnjake potaknu da se uključe u ovakve udruge koje pridonose ljepšoj slici Vinkovaca”, istaknuo je Josip Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno