24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Josip Mečić: Vjerujemo da se možemo vratiti ekspresno

Više od autora

- vl promo-


Nakon 11 dugih sezona Vinkovci su ostali bez rukometnog prvoligaša. Ova sezona za vinkovački sport je jako porazna jer su i stolnotenisači ispali iz elitnog ranga natjecanja, a Cibalia vodi rovovske bitke za ostanak u drugoligaškom društvu.

Grad na Bosutu od sljedeće sezone neće imati niti jednog prvoligaša. Spačva se u nekoliko posljednjih kola dignula, ali to nije bilo dovoljno za spas. Nakon što su se emocije i dojmovi slegli, trener Narančastih Josip Mečić prokomentirao je sezonu i daljnje planove kluba.

„Neminovno ono što smo kroz cijelu sezonu govorili da će biti jako teška i neizvjesna i da će bez financijske pomoći biti jako teško ostati u ligi. Druge sredine puno više izdvajaju i daju za sport i veća su primanja nego što mi imamo, nažalost, u Vinkovcima i samim time što smo na polusezoni morali otpustiti četiri do pet igrača i pored toga što smo imali povrijeđena dva do tri igrača – Marka Nađa koji je bio ozljeđen skoro pola sezone, Božića nismo imali cijelu sezonu, a Karla Vašarevića pola sezone. Sve je to utjecalo da se krpamo s užim izborom igrača i da teret padne na leđa mlađih igrača koji možda nisu dosegli nivo igranja Premijer lige”, rekao je Mečić.

Ističe kako je najveći krivac za ispadanje nedostatak financijskih sredstava jer ono što su dobivali od grada nije bilo dovoljno da bi bili konkurentni u najvišem rangu.

„Bili smo čarobnjaci koliko smo u ovih 11 godina kemijali da bismo igrali Premijer ligu”, navodi trener Narančastih.

Pripreme za novu sezonu zakazane su za 1. kolovoza, kako iz kluba kažu, nema potrebe ranije, moraju se svi posložiti i napuniti baterije kako bi mogli zasukati rukave i ekspresno se vratiti u elitni rang domaćeg rukometa. Kada gledamo rezultatski i igrački aspekt možemo reći da je presudan bio poraz protiv Dubrovnika u ranoj fazi Lige za ostanak.

„U svakom slučaju. Mislimo da je jer se dogodio u trenutku kada nam ozlijeđeni igrači nisu bili u kadru, a uz to nam je otišao i najbolji igrač i strijelac, Marko Vignjević. Bili smo prinuđeni pustiti ga, a što se tiče igračkog kadra, on nam je bio prevaga, a tek kasnije su nam se vratili Nađ i Vašarević”, kazao je Mečić.

S pobjedom protiv Gospara Narančasti bi osigurali ostanak jer im upravo nedostaju ta dva boda koja su izgubili.

„Mogu reći da smo pored svega što nam se događalo imali i dosta nesreće. Izgubili smo skoro 10-ak utakmica s jedan do dva razlike, a njih četiri do pet smo izgubili u zadnjim sekundama. Kod kuće protiv Bjelovara smo izgubili u zadnjih pet sekundi, kod njih u gostima smo izgubili u zadnje dvije sekunde, dok smo protiv Moslavine kod kuće izgubili u zadnjih pola minute. Jako puno utakmica gdje psihološki nismo bili jaki, a to je plod neiskustva igrača na kojima je bio sav teret s obzirom na to da su nam glavni igrači nedostajali”, navodi trener Spačve.

Nitko u klubu ne krije razočaranje, ali cilj je sasvim jasan, brzi povratak u Premijer ligu, ali zadatak neće biti nimalo lagan. Vinkovčanima na ruku ide i činjenica da većina igračkog kadra ostaje zbog ugovora kojima su igrači vezani. U posljednjih nekoliko kola priliku su dobili i mlađi igrači na koje se može računati u budućnosti i koji će imati važnu ulogu.

„Imamo starijih momaka iz našeg pogona na kojima će se sada bazirati igra, a radi se o Lasiću, Frani Blaškoviću, Marošu i na njih se svakako možemo osloniti”, rekao je Mečić.

Dodaje kako su zbog korone ostali bez dvije generacije koje bi sada zakucale na vrata prve momčadi što je za klub veliki hendikep, no nadaju se kako će generacije od 2006. pa nadalje, kroz nekoliko godina, izbaciti barem dva do tri perspektivna igrača koji će činiti okosnicu momčadi.

„Odustat nećemo, vjerujemo da se iste sezone možemo vratiti, ali morat će se puno više raditi i dati. Pozivamo sve koji su zainteresirane da nam pomognu financijski, logistički i organizacijski”, poručio je trener Spačve.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno