U Caffe house Carli u Vinkovcima održano je Jutro poezije uz nastupe vinkovačkih srednjoškolaca i prisjećanje na vinkovačkog i hrvatskog pjesnika Vladimira Kovačića. Ovom priredbom ujedno su i završili ovogodišnji Dani Josipa i Ivana Kozarca.

Priredba je započela predavanjem o pjesniku Vladimiru Kovačiću uz 60. godišnjicu smrti koje je održala Anamarija Mrkonjić, maturantica vinkovačke Gimnazije, a nekoliko Kovačićevih pjesama pročitali su Jakov Zucić i Domagoj Maljkovic, također maturanti Gimnazije.

Potom je uslijedio razgovor s pjesnicima Franjom Nagulovim, nagrađivanim pjesnikomi i književnim kritičarom, Matejom Jurčević, dobitnicom nagrade Goran za mlade pjesnike 2016, Filipom Markovićem, prošlogodišnjim pobjednikom Jutra i dobitnikom nagrade Goranovo proljeće i Denisom Ćosićem, ovogodišnjim dvostrukim laureatom, dobio je najveću pjesničku nagradu – Goran za mlade pjesnike, a na Danima Josipa i Ivana Kozarca Povelju uspješnosti za zbirku Neonski bog mržnje. Svi su pročitali po dvije pjesme i obratili se srednjoškolcima s nekoliko poticajnih riječi i savjeta vezanih uz pisanje i čitanje. 

Oni su ujedno bili i članovi Prosudbene komisije koja je odlučila o najboljim učeničkim radovima. Svoje radove pročitalo je 16 učenika iz četiri srednje škola.

Nagrađeni su:

  1. Tin Kelčić, 3. razred Zdravstvena i veterinarska skola dr. Andrije Štampara, voditeljica Gordana Medić. Pjesma Put kuci.

  2. Ema Knežević, 4. razred, Srednja strukovna škola, voditeljica Ivana Petričević, pjesma Manje-više

  3. Dominik Jurić, 2. razred, Gimnazija M. A. Reljkovica, voditeljica Nikolina Maletić, pjesma Navikni

Jutro poezije u okviru 25. dana Josipa i Ivana Kozarca, pripremila i vodila Nikolina Maletić, prof. hrv. jez iz vinkovacke Gimnazije, voditeljica literarne grupe Orion.