25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Kada izvrsnosti teže svi uposleni, uspjeh ne izostaje

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Vinkovaca u povodu Dana grada, blagdana sv. Ilije, i ove godine dodijeljena su priznanja Grada. Zlatnu plaketu „Grb grada Vinkovaca” za ostvarenja u području gospodarske djelatnosti dobila je tvrtka Dilj d.o.o. Vinkovci.

Poznata vinkovačka tvrtka Dilj ove godine proslavila je veliku 100. obljetnicu koju je upotpunilo i priznanje Grada Vinkovaca za gospodarski, ali i svekoliki društveni doprinos životu u gradu na Bosutu. A prije 100 godina tvornicu za proizvodnju crijepa u Vinkovcima izgradili su njemački industrijalci, braća Bohn. Tvornica se razvijala te se nakon Drugog svjetskog rata, zajedno s drugim pogonima za proizvodnju opekarskih proizvoda u Vinkovcima i okolici, udružuje u jedno poduzeće pod nazivom „Dilj“.

Vremenom Dilj izrasta u najvećeg proizvođača opekarskih proizvoda u Hrvatskoj. Razdoblje 60-tih godina prošloga stoljeća bilo je najplodonosnije. Dilj ulazi u proces tehničko-tehnološkog razvoja i automatizacije rada ugradnjom najmodernije opreme koja se tada koristi u industriji. U tom razdoblju Dilj postaje lider na tržištu prepoznat po kvaliteti proizvoda. Proizvodnja i prodaja rastu do 70 milijuna komada crijepa godišnje uz velike količine blok opeke i cigle. Broj zaposlenih raste na skoro 1400. Nakon pretvorbe i privatizacije 1993. godine većinski su vlasnici postali zaposlenici, a početkom 2002. poduzeće od njih kupuje Našicecement.

Tada dolazi do velikih ulaganja, grade se dvije potpuno nove proizvodne linije, mijenja se tehnologija, uvode se novi proizvodi. Dilj postaje konkurentan novim igračima na tržištu koji dolaze sa zapada, a trend ulaganja u proizvodnju i uspješnoga razvoja i poslovanja nastavljen je do danas. Kroz 20 godina u sustavu današnje NEXE Grupe iznos realizirana su brojna ulaganja i unapređenja poslovnih procesa koja su do danas dosegnula iznos od gotovo 400 milijuna kuna, a snagu Dilja danas čini i 330 zaposlenika u dvjema tvornicama crijepa u Vinkovcima i tvornici opeke u Našicama.

Dilj je dobitnik nagrade Zlatna kuna, dobitnik je nagrade Vukovarsko-srijemske županije (2021.) i sada nagrade Grada Vinkovaca, što je znak da su i drugi prepoznali uspješan rad i izvrsnost poduzeća.

„Naravno da su nagrade lijepa stvar i da su poželjne, ali nije to ono zbog čega smo mi ovakvi i zbog čega radimo. Mi se trudimo i nastojimo težiti ka izvrsnosti u svakom trenutku i mislim, kao posljedica zalaganja svih radnika Dilja i mene koji sam na čelu tvrtke, da i uspijevamo u tome”, ističe direktor Dražen Ivezić, koji je, recimo i to, ponio titulu najboljeg menadžera u 2021. godini u kategoriji velikih poduzeća u cehovskom izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Govoreći o budućnosti Ivezić napominje kako prvo valja „pregurati” ovu godinu, opet jednu kriznu, ovaj put uslijed rata u Ukrajini. „Do sada smo imali dobre godine. Sto godina smo proslavili. Sto godina smo ovdje, trajemo kao industrija. Zadnjih sedam, osam godina su stvarno bile izvrsne. Ova godina donijela je probleme to svi znamo. Tražimo rješenja i mislim da smo za sada na dobrom putu da i ovu godinu preguramo, a nadamo se da do tada sve ovo završiti”, ističe Dražen Ivezić.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno