17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Kadetkinje srebrne, Ena Ivančić brončana u 3. kolu kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Gimnastičko društvo „Sokol” Slavonski Brod bio je domaćin 3. kola Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni program, regija Istok.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 119 gimnastičarki iz osam klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Đakova, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od četiri gimnastičarke, koje su ekipno osvojile drugo mjesto u konkurenciji četiri ekipe. U pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić osvojila je svoju prvu medalju, i to onu brončanog sjaja. Marta Šimunović bila je također odlična na 4., Paula Kovačević na 9. te Iva Matanović na 12. mjestu u konkurenciji 28 gimnastičarki.

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je pet ekipa i ukupno 28 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač, Vanessa Matanović, Helena Puce, Anđela Dobrić i Miljana Dobrić su ekipno osvojile četvrto mjesto. Pojedinačno je Ana Škripač bila najbolja osvojivši odlično šesto mjesto.

U kategoriji mlađih seniorki nastupila je Ana Hemetek i zauzela 13. mjesto u konkurenciji 21 seniorke.

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa.

“Ovo natjecanje bilo je posljednje regionalno u proljetnoj sezoni, slijedi nam KUP i prvenstvo Hrvatske, o točnom broju plasiranih natjecateljica izvijestit ćemo naknadno nakon zbrajanja rezultata svih triju kola”, javili su iz vinkovačkog gimnastičkog kluba.  

Danas je GK „Hrvatski sokol” domaćin 3. kola Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici – obavezni, slobodni i univerzalni program, regija Istok. Natjecanje se održava u dvorani OŠ I. G. Kovačića i J. Kozarca, a počinje u 9 sati. Očekuje se nastup 30tak gimnastičara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno