27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Karamurat: Ratnik iz Anadolije (Karamurat Seyh Gaffar’a Karsi aka Karamurat, 1976.)

Više od autora

- vl promo-

fcf_karamurat-ratnik-iz-anadolije_karamurat-seyh-gaffar'a-karsi_1976_ST

Dobri Kan vlada pravedno cijelom Anadolijom izuzev jedne provincije koju je uzurpirao okrutni Mustafa. Mustafa je veliki proizvođač droge koju preprodaje diljem azijskog kontinenta a svoje podanike drži pokornima stvarajući ovisnike od njih. Kanu ne preostaje drugo nego pozvati u pomoć svog kuma Karamurata, prekaljenog borca i poznavatelja borilačkih vještina, umijeće dostatno da se uzurpatoru Mustafi stane na kraj. No put do Mustafe je dug, pa će se Karamurat sukobiti sa Ali Babom ali s opasnim kineskim kung-fu trgovcima drogom…

Krrrraaaa! – rekli bi junaci Matakovićevih stripova! Nevjerojatna tursko-talijanska produkcija koja uspijeva spojiti priče iz 1001 noći s kung fu akcijom. Ma tko to još može? Kakav Sulejman i ostale turske sapunice s kojima su odavno zatrovani televizijski programi? Karamurat – dobar, pošten, ‘lijep’ (nije plav), zna kung-fu i ulijeće iz avanturu u avanturu. A mi vam nudimo, zahvaljujući YouTubeu, da ovaj trash-glam pogledate u cijelosti. Ma haj’te molim vas, kome treba prijevod?!?

Pripoštenog Karamurata interpretira Cüneyt Arkin a osim njega pojavljuju se Daniela Girdano, Pasquale Basile, Sercin Erdem i mnogi drugi. Režiju potpisuju Natuk Baytan i Ernst Hofbauer pod pseudonimom Herb Al Bauer.

YU KINO POSTER Karamurat Ratnik iz Anadolije

FILM

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno