4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Karate klub Vinkovci osvojio sedam odličja na međunarodnom turniru u Osijeku

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U subotu, 19. studenoga, održan je međunarodni karate turnir KUP OSIJEKA 2022. Ukupno je nastupilo 749 natjecatelja iz 76 klubova i 2 države – Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Ujedno, ovo je bio prvi izborni turnir za kadete, juniore i mlađe seniore za nastup na Europskom prvenstvu 2023. godine.

Karate klub “Vinkovci” sudjelovao je s osam natjecatelja i ostvario izvrsne rezultate osvojivši sedam odličja: jedno zlato, dva srebra i četiri bronce.

Nikolina Slaviček osvojila je zlato u kategoriji 7 do 8 godina (-27 kg), srebro su osvojili Martin Rončević u kategoriji 9 do 10 godina (-39 kg) te Josip Slaviček kod seniora (-60 kg), kojemu je ujedno pripala i bronca u kategoriji juniori (-61 kg) te peto mjesto u mlađim seniorima (-60 kg). Treće mjesto još su osvojili Mislav Iličić u kategoriji 13 do 14 godina (-44 kg), Filip Periša 13 do 14 godina (-44 kg) te Ivan Slaviček u kategoriji 9 do 10 godina (-31 kg).

Na natjecanju su još nastupile Lucija Slaviček i Klara Tunjić osvojivši peto mjesto. Lucija u kategoriji 13 do 14 godina (-49 kg), a Klara u katama (14 godina)


Natjecatelji su nastupali pod vodstvom trenera Jakova Šikića.

“Velika pohvala za trud i zalaganje ide svim natjecateljima a posebno treba izdvojiti mladu Nikolinu Slaviček (7 godina) koja je bila usamljena u svojoj kategoriji i mogla je bez borbe uzeti prvo mjesto, ali kao pravi borac prihvatila je borbu s protivnicom iz više kategorije, pobijedila ju hrabrom borbom i zasluženo se okitila zlatom. Posebno treba spomenuti i njenog brata Josipa Slavičeka koji je kao sedamnaestogodišnjak nastupao u čak 3 kategorije u kojima je imao borbe sa vrhunskim protivnicima: u juniorima je osvojio broncu, u mlađim seniorima ostao na korak do medalje, dok je u seniorima osvojio srebro”, pohvaljuju u klubu.

Karate klub “Vinkovci” se nakon uspješno odrađenog turnira u Osijeku okreće nastavku priprema za polaganje pojaseva, ispit će biti održan u prosincu.

Ovim putem klub poziva sve zainteresirane da se priključe treninzima koji se održavaju u Fitness centru Zara (2. kat) – Kralja Zvonimira 68, Vinkovci – ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 21 sat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno