23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

KINO PREMIJERA: Black Panther (2018.)

Više od autora

- vl promo-


Marvelov film Black Panther prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu kako bi zasjeo na prijestolje i postao novim kraljem. Ali tad se ponovo javi stari neprijatelj, a T’Challin je karakter kralja i Black Panthera stavljen na kušnju kad se uvuče u strašan sukob zbog kojeg je ugrožen opstanak Wakande i cijelog svijeta.

Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi moć Black Panthera kako bi porazio svoje neprijatelje i omogućio sigurnost svom narodu i njihovom načinu života.

Film je režirao Ryan Coogler, a ovo je prvi Marvelov film o superjunaku crne kože. Chadwick Boseman glumi Afrikanca T’Challau, kralja izmišljene afričke zemlje Wakanda. U filmu se pojavljuju još i Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Danai Gurira

U Marvelovom stripu, dragocjeni metal vibranium pronađen je u Wakandi koja se smatra jednom od tehnološki najnaprednijih zemalja. T’Challa je zaštitnik ove zemlje.

Originalni naslov: The Black Panther, 2018.

Kino distribucija: 2i Film, 2018.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno