33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Koncert pod krošnjama i rock’n’roll za Svjetski dan glazbe

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Osim kalendarskog početka ljeta, danas slavimo i Svjetski dan glazbe koji je i ove godine u središnjem gradskom parku obilježila „stara garda”.

The Milky Way, The Karambol, Pećkin dim, Taxi, Wintage, Veky Party i Žan vratili su Vinkovce u dane rock and rolla i to po četvrti put otkako Studio Vrtarić organizira obilježavanje Svjetskog dana glazbe. Koncert pod krošnjama gotovo pa postaje tradicija, a okuplja sve više mladih željne one pomalo zaboravljene glazbe.

„Ovaj događaj organiziramo već četvrtu godinu i to kako bi našim sugrađanima donijeli nešto lijepo u grad, odnosno rock and roll koji gotovo pa nigdje više ne možete čuti. Zato smo mi tu”, rekao je organizator Željko Vrtarić dodavši i kako od sutra u Vinkovce donose nešto novo – Vinkovačku glazbenu scenu srijedom.

Bit će to prvi put, kaže Vrtarić, da glazbenici iz pop rock bendova sudjeluju u ljetnim večerima u gradu.

„Naši glazbenici manje više sviraju kod kuće i ovo je idealna prilika da pokažu kako je ova scena nekada bila jaka. Sad se ponovno pojavljuje, ljudi su željni dobre glazbe, a mi želimo pokazati da nešto vrijedimo i da nismo zaslužili izostavljanje”, napominje.

Svake srijede tako će od 19 sati gradom odzvanjati pop rock i zabavni blues, a sve s ciljem promocije lokalnih glazbenika, dobre glazbe, ali i oživljavanja nekih starijih vremena budući da smo, ne tako davno, bili „grad rocka”.

„Ovaj koncert najljepši je poklon za Svjetski dan glazbe jer ona spaja ljude, čini nas sretnima, a i svuda je oko nas. Uvertira je ovo i za Vinkovačko ljeto u sklopu kojega ćemo imati priliku poslušati šest bendova i na taj način naši lokalni bendovi mogu se promovirati, a mi možemo spoznati koliko oni vole glazbu i koliko ulažu u glazbu. Samim time trude se i naš društveni život učiniti ljepšim i ugodnijim”, rekao je večeras zamjenik gradonačelnika Josip Romić zaključivši večer riječima – Nek živi glazba!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno