16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Koncert pod zvijezdama Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Drugi po redu Koncert pod zvijezdama Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci održan je večeras u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.
Nastupili su tamburaški orkestar, srednjoškolski zbor i školski band.
„Koncert pod zvijezdama prvi put održali smo prošle godine u dvorištu naše škole i bio je jako dobro prihvaćen. Prepoznali su ga i u Gradu Vinkovcima i pozvali nas da ove godine dođemo u centar grada kako bi bili još dostupniji publici. Lapidarij Gradskog muzeja vrlo je lijep prostor i raduje nas nastup ovdje, a promjena ima i u programu. Prošle godine bio je samo tamburaški orkestar, a sada smo to digli na jednu malo veću razinu pa se pridružio i srednjoškolski zbor naše škole pod vodstvom kolegice Vedrane Vrtarić i školski band”, istaknuo je Tomislav Majačić, profesor tambure, voditelj tamburaškog orkestra i školskog banda.
Za Koncert pod zvijezdama pripremljen je atraktivan program. Tamburaški orkestar izveo je glazbene teme iz poznatih svjetskih i domaćih filmova, a srednjoškolski zbor raznolik repertoar od tradicijskih napjeva preko popularnih evergreena do polifonija iz 15. stoljeća. Nekoliko popularnih ljubavnih balada izveo je školski band, koji je, inače, izborni predmet od ove školske godine, kojim se djeci, osim klasične glazbe koja je primarna u školi, želi približiti i kvalitetna popularna glazba.
Na večerašnjem Koncertu pod zvijezdama nastupilo je 30-ak izvođača, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, od kojih su neki sudjelovali i u dva ili u sva tri dijela programa, a pridružilo im se i pet nastavnika. U svakom slučaju učenici i nastavnici Glazbene škole Josipa Runjanina svojim su sugrađanima priredili još jednu lijepu glazbenu večer.
„Cijelo drugo polugodište smo u ovome i ovo danas je kruna toga našeg rada. Većina učenika ovdje su oni koji su najbolji u svojim klasama, koji idu na natjecanja, koji osvajaju nagrade i ovo im je dodatna obaveza, ali svi vrlo rado sudjeluju, dolaze na probe i vesele se tome, a to je onda i nama poticaj”, istaknuo je Tomislav Majačić.

A među tim je učenicima, primjerice, i Kristijan Granić, laureat 2. Međunarodnog natjecanja iz harmonije. „Bilo je to vrlo lijepo druženje s novim poznanstvima i puno, puno iskustva. I ovo večeras jedno je lijepo iskustvo nastupa pred našim sugrađanima, da nekome dočaramo svijet glazbe. Glazba ne mora biti samo klasika iako ju ja najviše podržavam, ali isto tako uživam i u ovome večeras, u jednom opuštenom odmaku, bijegu od svakodnevnog rada u glazbenoj školi”, istaknuo je Kristijan Granić, koji je nastupio kao član školskog banda.
Učenike i profesore Glazbene škole i brojnu publiku uvodno je pozdravio gradonačelnik Ivan Bosančić.
“Naša Glazbena škola radi odličan posao, a u suradnji s drugim kulturnim ustanovama, večeras je to s Muzejom, može se stvoriti jedan lijep događaj kao što je ovaj. Ovo ćemo u narednim godinama sigurno dodatno razvijati jer vidimo da naši sugrađani žele biti ovdje, da se o ovome govori i ovo je svakako jedna prekrasna priča”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno