13 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Krim policija o nestanku Mateja Periša: Snimka iz Save je autentična iz noći nestanka

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Trinaestog dana potrage za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, čelni čovjek hrvatske kriminalističke policije Antonio Gerovac dao je izjavu za medije u Ravnateljstvu policije.

On je bio na čelu delegacije koja je ovih dana boravila u Beogradu zbog potrage za Perišem. Njihovi kolege iz beogradske policije upoznali su ih sa svim što čine u potrazi, uvodno je istaknuo, a prenosi Net.hr.

Izaslanstvo hrvatske policije primio je i srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, a u utorak je održan niz operativnih sastanaka. Na jednom od njih je bio i Matejev otac, Nenad Periš, potvrdio je.

Jutarnji doznaje da je policija već stvorila jasnu sliku što se dogodilo u noći na Silvestrovo, no još uvijek nije jasno zašto je Matej ostavio prijatelje i u majici kratkih rukava izašao iz kluba Gotik te što mu se zapravo dogodilo. Najavljeno je će hrvatska policija ponovno ispitati Matejeve prijatelje nakon što oni izađu iz samoizolacije zbog zaraze koronavirusom.

Utvrđena je i posljednja lokacija mobitela, ali uređaj još nije pronađen.

“Srpska policija je poduzela sve što je mogla učiniti, od obuhvata i pretrage terena, izuzimanja videonadzora, svega što se provodi u ovakvim situacijama. O tome ne mogu govoriti. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali o tome ne mogu govoriti, jer se istraga vodi u drugoj državi, u tijeku je i uključeno je tužiteljstvo”, otkrio je Gerovac.

“Nema zasad indicija o nasilnom činu”, dodao je šef krim policije te potvrdio da su snimke plivača u vodi autentične iz te noći, ali i spekulacije tumačenja snimaka Mateja Periša.

“Snimka je autentična. Pliva li netko ili ne, je već predmet za diskusiju. Je li to plivač ili nešto plovi po vodi, to tek trebamo utvrditi. Snimka je iz te noći”, rekao je Gerovac.

“Srpska je policija napravila izniman posao kada govorimo o praćenju kretanja Mateja Periša. Od izlaska iz kluba do ulaska u rijeku je više od kilometra. Svaka sekvenca je uzeta. To su sati i sati posla. Promatrali smo snimke i nakon njegovog kretanja, da bi se vidjelo je li on negdje izašao, je li se pojavio. Snimke se i dalje obrađuju, izoštavaju i daju se tužiteljstvu koje će dalje postupati”, najavio je.

“Osoba koja je bila odjevena kao što je bio Matej je ušla vodu. Ne postoji policajac koji bi rekao da je on sigurno ušao u vodu. Postoje neki detalji koji upućuju na to, ali ne mogu govoriti o tome”, kazao je.

U međuvremenu su se u beogradskim medijima pojavile i nove snimke na kojima je navodno Matej Periš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno