25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Kroz dva tjedna u Portugalu radili u ratarstvu, poljoprivredi i biljnoj proizvodnji

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iza učenika i nastavnika Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci još je jedna uspješna mobilnost u Portugalu. Ovoga puta ugostio ih je Braga, grad u sjevernom Portugalu, a tijekom dva tjedna vrijedno su radili na četiri OPG-a u okolici grada – agrotehničari su se bavili ratarstvom i animalnom proizvodnjom, a fitofarmaceuti biljnom.

Na praksi je 10 vinkovačkih učenika, fitofarmaceuti i agrotehničari, vezalo rajčice, pljevili su salatu, slagali povrće, muzli su krave, hranili krave i začeve, a upoznali su i način isporuke mlijeka u cisterni. Između ostalog, postavljali su i navodnjavanje za biljke, pričvrščivali folije za korov te sadili rajčice, kupus, salatu i paprike. Dnevna rutina bila im je i briga oko krava, koza, junadi i telića.

 

Uz spomenute aktivnosti u sklopu prakse, a bilo ih je i više nego smo spomenuli, učenici i nastavnici su, uz Bragu, posjetili i Lisabon i Porto. Posljednjeg dana njihova boravka u Portugalu održana je svečana podjela certifikata za uspješno provedenu mobilnost.
“Puni utisaka završavamo još jednu mobilnost, putujemo kući prenijeti svoja iskustva i znanja kolegama, i već se radujemo novim doživljajima u Francuskoj koja nam slijede uskoro”, rekli su tada Erasmusovci.
Kako im je bilo možete pogledati na ovoj Facebook stranici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno