Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske nastavili su sinoć, 27. studenog, zajedno sa inspektorima Civilne zaštite i Državnog inspektorata obavljati kontrolu ugostiteljskih objekata na području županije s ciljem nadzora poštivanja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tako su 26. studenog oko 23:20 u ugostiteljskom objektu u Komletincima utvrdili kršenje spomenute Odluke na način da je ugostitelj, 26. godišnjak iz Nijemaca, uslužio dva gosta pićem. Ugostiteljski objekt je ispražnjen, a protiv 26-godišnjaka je napravljena obavijest o počinjenju prekršaja iz čl.10. st. 1. t.7. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Kršenja istog tipa zabilježena su i 27. studenog oko 23 sata u ugostiteljskom objektu na Trgu bana Jelačića u Ivankovu i 28. studenog oko 00,35 sati u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, Dr. Franje Tuđmana. U potonjem je došlo do narušavanja javnog reda i mira kada je prilikom legitimiranja jedna muška osoba odbila dati na uvid osobnu iskaznicu, a druga je muška osoba negodovala prema policijskim službenicima. Obojica su dovedena u prostorije policije i nad 61-godišnjakom i nad 40-godišnjakom provedene su prekršajne obrade zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.