18 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Kvalitetna web stranica najbitnija je početna stavka u procesu digitalizacije

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Na inicijativu Udruge za promicanje, razvitak i unapređenje ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije “VVIT”, u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Vinkovci, održano je predavanje na temu „VVIT partneri – vaši lokalni partneri za digitalizaciju”.

Naglasak je stavljen na natječaje Europske unije koji su u najavi, a tiču se digitalizacije. Glavna zadaća VVIT udruge u cijelom procesu predstaviti je što rade te na koji način mogu pomoći poduzetnicima i tvrtkama iz Vukovarsko – srijemske županije. „Mrežne stranice, mobilne aplikacija i edukacije od velike su važnosti, a mi smo tu da bi što kvalitetnije pripremili tvrtke kada ti natječaji budu objavljeni”, rekao je suosnivač Udruge VVIT Vice Božić upozorivši kako je većina tvrtki s ovog područja u početnim fazama što se tiče digitalizacije.

„Ima tu još jako puno prostora za napredak, a novci iz Europske unije savršena su prilika da zajednički pokušamo napredovati”, dodao je. Pandemija koronavirusa svima je pokazala koliko je bitno biti digitalno prisutan, a kvalitetna mrežna stranica i profili na društvenim mrežama prvi su korak uspjehu.

Digitalni svijet nije paralelan s ovim stvarnim, nego je on njegova nadopuna. „Vidjeli smo na primjeru OPG-ova s ovog područja koji nisu imali gdje predstaviti svoje proizvode da su ih prvo plasirali javnosti preko društvenih mreža, najčešće Facebook-a”, istaknuo je Božić rekavši kako je pandemija „pogurala” i procese digitalizacije koji sad idu puno brže, a poduzetnici i dalje imaju jako puno pitanja o tome što i kako bi trebali raditi, i s tehničke i s marketinške strane.

„Imati kvalitetan web najbitnija je početna stavka”, pojasnio je Vice Božić napomenuvši da, osim što djeluje kroz Udrugu, ima i svoju tvrtku za digitalni marketing, a surađuje s firmama iz cijeloga svijeta. „Vlastitim smo primjerom htjeli pokazati da se može raditi iz Vinkovaca, da nema potrebe ići u Zagreb ili izvan granica Hrvatske. Taj recept za uspjeh želimo dati tvrtkama i pokazati im da svoje proizvode iz malih sredina mogu plasirati po cijelom svijetu”, pojasnio je.

U sklopu navedenih natječaja bit će dodijeljene potpore za edukaciju poduzetnika i njihovih djelatnika, izradu web stranice, nabavku opreme i slično. „Jako mi je drago što je ovo događanje u našem Poduzetničkom inkubatoru. Budimo realni, IT-evci iz naše županije dosta su samozatajni. Svi imaju dosta svog privatnog posla, rade velike poslove s tvrtkama iz cijeloga svijeta, a naši poduzetnici znaju relativno malo o njima i čime se sve bave”, zaključio je voditelj vinkovačkog poduzetničkog inkubatora Krunoslav Josip Čačić naglasivši koliko je velika važnost ovakvih predavanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno