23 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Mališanima Dječjeg vrtića “Krijesnica” kvalitetnije okruženje za igru

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Koliko u Općini Stari Jankovci brinu za svoje najmlađe pokazali su novim projektom u Dječjem vrtiću „Krijesnica” u čijem su dvorištu u tijeku radovi na uređenju dječjeg igrališta.

Planira se postavljanje antistres podloge koja će omogućiti kvalitetnu i udobnu podršku za hodanje i igru, a uz to će biti postavljena i nova drvena kućica. Za sada je napravljena betonska podloga, a radovi će se nastaviti čim vremenski uvjeti budu povoljniji. „Antistres podloga omogućit će djeci sigurniji i ugodniji boravak na otvorenom te udobnu podlogu za igru koja će zamijeniti dosadašnji nekvalitetni i neravni travnjak prekriven krtičnjacima. Nova drvena kućica, koju djeca vole koristiti, zamijenit će postojeću koja je trenutno u sigurnosno neprihvatljivom stanju za djecu”, rekla je Gordana Markanović, ravnateljica Dječjeg vrtića „Krijesnica” dodavši kako su izuzetno zadovoljni i zahvalni ulaganjem i brigom od strane Općine.

Provedbu projekta sufinancira Središnji ured za demografiju i mlade temeljem Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u iznosu od 126.050,00 kn, a preostala potrebna sredstva osigurat će Općina Stari Jankovci koja se trenutno nalazi u procesu stjecanja prestižnog statusa „Općina Stari Jankovci-prijatelj djece”.

Članice tima komisije Saveza društva Naša djeca Hrvatske razgovarale su s predstavnicima Općine, osnovnih škola, ravnateljicom ranije navedenog Dječjeg vrtića te predstavnicima udruga, nogometnih klubova i predsjednikom Vijeća učenika koji su prezentirali što lokalna zajednica čini na području zaštite djece, odnosno što im pruža u njihovom odgoju i razvoju. „Svemu ovome prethodile su godine rada cijele zajednice, pa se i nadamo pozitivnoj ocjeni”, naveli su iz Općine, a odluka će biti poznata sredinom prosinca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno