21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Legendarni Kraftwerk otvaraju 7. Dimension festival

Više od autora

- vl promo-


Kraftwerk, pioniri elektronske glazbe i jedan od najutjecajnijih glazbenih sastava u povijesti nastupit će 29. kolovoza u pulskoj Areni u sklopu svoje hvaljene 3-D turneje i tako otvoriti 7. Dimensions festival. Istu večer u Areni će nastupiti MoodymannNubya GarciaJosey Rebelle i Debora Ipekel. Objavljena su i prva imena ostatka festivala na tvrđavi Punta Christo (30.8.-2.9.), a to su: Jon Hopkins (live), Bonobo (cjelovečernji set), Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Nina Kraviz, Batu, Peggy Gou, James Holden & The Animal Spirits,Azymuth & Marcos Valle, Alfa Mist te mnogi drugi.

U sklopu svoje iznimno uspješne svjetske turneje, kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk će u srijedu, 29. kolovoza u pulskoj Areni otvoriti 7. Dimensions festival.

Kraftwerk u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk – totalno umjetničko djelo. Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini. Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna. Nakon MoMA-e NY, Tate Moderna u Londonu i Sydney Opere sada će i Arena biti savršena pozornica Kraftwerk 3-D spektakla.

Uz Kraftwerk, ovog kolovoza, na pozornicu Arene se penje detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim izborom plesne glazbe zagrijati Arenu. Ulaznice za Dimensions Arenu već su u prodaji i mogu se naći na ovom linku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno