15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Leone nas pripravljaju za proslavu praznika rada

Više od autora

- vl promo-m_leone_radnicke-ruke_single

U kapitalističkom uređenju, gdje demokracija služi kako bi legitimno kimnuli glavom i pristali na nastavak života koji diktira tržište, Međunarodni praznik rada dan je kada društvo barem na trenutak osvijesti koliko je njihov rad ključan u društvu.

Da ona o cvrčku i mravu ne mora uvijek biti točna pokazuje i porečka grupa LEONE. Jer kako bolje proslaviti Praznik rada nego li pjesmom! Upravo tim povodom predstavili su svoj treći singl naziva Radničke ruke u kojemu kroz pitku melodiju problematiziraju stvarnost današnjeg radnika. Univerzalna je to tema koju ne veže ni vrijeme niti mjesto, rad je taj koji briše granice i pred kojim smo svi jednaki.  Radnik je taj koji mora biti prkosan i upravo na to kroz pjesmu pozivaju Leone. Pjesma poziva na pjevanje u masama, a ima li bolje prilike za to od prvomajskih prosvjeda koji se toga dana razliju ulicama gradova širom svijeta?

Glazbu za ovu radničku himnu potpisuju Todor Vasilev i Damir Matijašić, koji je također napisao i stihove.

Grupa Leone želi vam sretan Praznik rada uz poruku: ‘Nećete spavati, svu noć ću vam pjevati, na savjesti vam ostavit trag!

AUDIO: Radničke ruke

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno