-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Lijepa naša utemeljena je na žrtvama hrvatskih branitelja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Dan državnosti svečano je danas obilježen i u Vinkovačkom Novom Selu.

Uz nazočnost obitelji poginulih, zamjenika gradonačelnika Josipa Romića, predstavnika Udruge branitelja hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vinkovci-Vinkovačko Novo Selo, pripadnika 1. satnije 3. bojne 109. brigade i pričuvnog sastava MUP-a položeni su vijenci i upaljene svijeće podno spomenika poginulim braniteljima Novog Sela.

“Na ovaj dan sjećamo se naših poginulih, nestalih i umrlih branitelja. Mislim da su zaslužili da ih se nekoliko puta godišnje prisjetimo”, rekao je Igor Banovac, predsjednik Udruge branitelja hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vinkovci-Vinkovačko Novo Selo, organizatora događaja.

Prije paljenja svijeća i polaganja vijenaca u u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijina održana je sveta misa.U protokolu popraćenom blagoslovu i molitvi sudjelovali su brojni mještani, sudionici rata i obitelji poginulih, a njima se pridružio i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić. Iskoristio je priliku kako bi svojim sugrađanima i sugrađankama čestitao Dan državnosti i svim braniteljima Dan branitelja grada Vinkovaca te istaknuo kako je vrlo važno prisjetiti se svih onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju naše Domovine.

“Lijepa naša utemeljena je na žrtvama hrvatskih branitelja. Zahvaljujući njima imamo slobodnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku i pokazati poštovanje i zahvalu za sve one koji su dali svoje zdravlje i živote za utemeljenje Hrvatske od iznimne je važnosti upravo na današnji dan. Ovdje su redom mladići koji su branili svoju Domovinu s krunicom oko vrata i puškom u rukama. Branili su Novo Selo, branili su Vinkovce, a obranili su i Hrvatsku. Vinkovci su uvijek bili i ostali “vrata Hrvatske”, zatvoreni za agresora i neprijatelje, a otvoreni za sve ljude dobre volje”, rekao je Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno