Zadnja subota u siječnju vremenski prkosi svim „zakonima fizike”. Umjesto hladnog vremena i debelih minusa temperatura zraka je 14 Celzijevih stupnjeva iznad ništice. Kada se na to doda i sunce koje od najranijih jutarnjih sati grije i obasjava ulice našeg grada, nije ni čudno kako je većina Vinkovčana ovu lijepu i sunčanu subotu provela na otvorenom.

Najprivlačnije lokacije u gradu poput središnjeg parka, Banje, šetnice uz Bosut, raznih dječjih igrališta u gradu i gradskih kvartovima vrvjeli su dječjom zaigranošću, sunčanim naočalama, roditeljima, mladima i kavama „za van”.

Prvi mjesec u godini ponudio nam je raznoliko vrijeme pa smo se ne tako davno, u nekoliko navrata, budili uz temperature „debelo” ispod nule, no južina u zadnja dva, tri dana ukazuje na vrijeme koje više priliči drugoj polovici ožujka nego zadnjim trenucima siječnja.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu lijepo i sunčano vrijeme se neće dugo zadržati. Već od sutra nam slijede znatno niže temperature i oblačno vrijeme koje će potrajati do srijede nakon čega bi se temperature trebale ponovno penjati i do 17 stupnjeva. S prvim danima veljače dolazi nam i promjenjivo vrijeme, a nadamo se kako biometeorološke prilike neće biti nepovoljne za one koji znatno osjećaju nagle promjene vremena.