18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Ludi medeni mjesec: Komedija “Privatni životi” zaključila vinkovačku kazališnu sezonu

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Svaki novi premijerni naslov donosi dozu uzbuđenja i iščekivanja, a upravo to je pokazao i ovaj večerašnji – predstava „Privatni životi” odigrana na daskama Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima.

Riječ je naime o komediji koja se ponajviše bavi prikazom bračnih, partnerskih i romantičnih odnosa i kroz zanimljive i duhovite uloge o kojima može posvjedočiti i vinkovačka publika ispunivši smijehom naše kazalište. Peta je to i posljednja premijera u ovoj kazališnoj sezoni i došla je, reći će gledatelji, kao pravi šlag na tortu.

„Privatni životi” Noëla Cowarda jedna je od najizvođenijih anglosaksonskih komedija uopće u kojoj su igrali neki od najvećih britanskih glumaca, od Laurenca Oliviera i Maggie Smith do Richarda Burtona i Elizabeth Taylor.

U fokusu predstave su parovi Elyot i Sybil te Amanda i Victor. Elyot i Sybil bračni je par koji odlazi na medeni mjesec na Azurnu obalu gdje se nalazi i drugi novopečeni bračni par, Amanda i Victor. Zaplet drame počinje kada se susretnu Elyot i Amanda koji su bili u braku tri godine, razvedeni su posljednjih pet godina, no njihov strastven odnos brzo se ponovno razvio.

Uz redatelja Hrvoja Korbara na predstavi se okupio izvrstan autorski tim, a u glumačkoj postavi su Katarina Baban, Martina Stjepanović Meter, Vladimir Andrić i Vedran Dakić.

Ispunila su se očekivanja ravnatelja kazališta Zdenka Rečića da će kazalište biti dupkom puno. Publika je odlučila kako su „Privatni životi” pravi hit.

„Prema preporuci i dosadašnjim radovima, a i onim što sam vidio, mladi redatelj Hrvoje Korbar s autorskim timom (koji je već radio u našem kazalištu) je napravio odličan posao. Svakako su u tome pomogle iskusne glumice Martina i Katarina koje su već radile u našem kazalištu što im je i bila referenca i preporuka da ih angažiramo. Kada uz njih dvije pridodamo dva „lava“ – iskusnog Vladimira i mladog Vedrana iz našeg ansambla, uz odličan tekst što drugo očekivati nego odličnu komediju u našem kazalištu. Važna karika u cijelom procesu stvaranja predstave su Boris, Dražen, Zorko i Dražen – najbolja kazališna tehnika te uredi našeg kazališta”, rekao je Rečić.

„Poruka predstave je da romantične ljubavi nema; ljubav je nešto vrlo dinamično; odnosi su prostor u kojem se svašta može dogoditi. Radi se o tekstu u kojem se zaista svatko može prepoznati ili prepoznati neke svoje odnose, situacije, ljubomore, bivše supružnike…”, zaključio je redatelj Korbar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno