13 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Luka Nedeljković i Ela Đelatović pobjednici utrke Orion 5 kilometara

Više od autora

- vl promo-
U Vinkovcima je održana utrka Orion 5 kilometara, prva iz trilogije, koja se trčala po drugi puta.

Ruta je bila dosta zanimljiva i atraktivna, počelo se mosta pored Hotela Slavonije gdje se krenulo prema pješačkoj zoni od koje se išlo prema Zvonimirovoj, Gajevoj i Lapovačkoj ulici odakle se Kačićevom ulicom izašlo na Banju od koje se nastavilo prema drvenom mostu od kojega se vraćalo prema startno/ciljnoj ravnini. Pobjednici prvog dijela trilogije su Luka Nedeljković u muškoj konkurenciji (17:04) te Ela Đelatović koja je kod žena imala najbrže istrčano vrijeme (20:43).

“Krećemo s našom trilogijom gdje se u proljeće uvijek dobro nekako probuditi i dati ljudima priliku da se bave sportom te malo promovirati sport u Vinkovcima, a možemo slobodno reći da s današnjim danom gotovo da nema vikenda do jeseni gdje se neće nešto događati u samome gradu. Čestitke svima koji su se iz zimskog sna probudili i krenuli u utrku i nadam se da će trilogija iz godine u godinu sve više rasti”, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Boje gradske uprave branio je zamjenik gradonačelnik Josip Romić koji nam je podijelio svoje dojmove.

“Naravno da sam spreman jer ovo je jedna od najljepših utrka. Proljeće je, 5 kilometara gdje trčimo ulicama najstarijeg europskog grada. Skupili su se svi rekreativci, a možda i neki profesionalci, ne samo iz Slavonije nego i iz cijele naše Hrvatske. Idemo podržati utrku i ostvariti što bolji rezultat, a prije svega se idemo dobro zabaviti”, naveo je Romić.

Organizator utrke, Hrvoje Klarić, zadovoljan je utrkom te nam je otkrio kako je u odnosu na prošlu godinu napravljena mala promjena.

“Napokon da su epidemiološke mjere popustile, stoga se nisu okupili samo trkači iz Vinkovaca nego i iz Slavonskog Broda, Osijeka, Zagreba te susjedne Bosne i Hercegovine. Ove godine smo malo promijenili raspored trilogije gdje smo sada napravili uvod s jednom kraćom utrkom da bi se naši trkači što bolje pripremili za utrke koje su duže i teže za odraditi”, izjavio je Klarić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno