17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Mali matematičari OŠ Vladimira Nazora treći u državi

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Mathema u Koprivnici, ekipno je natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola te centara izvrsnosti s ciljem poticanja logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacije predmeta.

Natjecanje se održalo po kategorijama, online u dvije faze, a na njemu su sudjelovali učenici OŠ Vladimira Nazora iz Vinkovaca.

“Među 60 ekipa iz cijele Hrvatske, četvrtaše naše škole predstavljale su ekipe 4.c razreda – Nina Kovač, Sara Stojanović i Marko Crnjak u prvoj te u drugoj Dorijan Satmari, Nikol Marijanović i Gabriel Blažević”, priča učiteljica Dunja Golek koja ih je pripremala za natjecanje.

Petaše u sastavu Igor Belić, Nera Marin, Lea Nakić, jedna ekipa i Ante Korovljević, Lana Krešić, Marta Novoselac, druga, mentorirala je nastavnica matematike Tatjana Brešćanski.


“Zbog velikog broja bodova u drugu fazu natjecanja pozvani su i naši četvrtaši plasiravši se među pet najboljih”, ističe učiteljica dodajući kako je učenike dočekalo 12 zadataka, 4 računska u kojima su, osim osnovnih računskih radnji, trebali pokazati i matematička pravila te 8 problemskih.

Foto: OŠ V. Nazora

“Naši učenici vješto su se organizirali, jako se dobro poznaju te je svatko radio tip zadatka koji mu najbolje ide. Međusobno su se dogovarali i provjeravali rješenja. U sat vremena riješili su sve pa je 3. mjesto u državi osvojila ekipa u sastavu Nikol Marijanović, Dorijan Satmari i Gabriela Blažević. U našoj učionici ponosno stoji matematički pehar”, dojmljivo kaže učiteljica malih matematičara.

Organizator natjecanja na kojem su se iskazali Vinkovčani je UMKOM – Udruga mladih koprivničkih matematičara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno