Originalnom recepturom i sastojcima vrhunske kvalitete do deserta jedinstvenog okusa i izgleda. U potpunosti spravljene ručno, smrznute desertne delicije pravi su ponos vinkovačke tvrtke 7stars koja uspješno spaja najnoviju tehnologiju, tradiciju domaće proizvodnje te provjerenih okusa sa svih strana svijeta.

Zbog prirode muževog posla, Vinkovčanka Marija Čulo nerijetko je s njim posjećivala razne međunarodne sajmove koji svake godine donose novitete u poslovnom svijetu. Ono što joj je posebno odvratilo pažnju na jednom od sajmova bile su desertne čašice u kojima je vidjela priliku za vlastiti posao. I to je napravila. Sa željom za ozbiljnom proizvodnjom, Marija je dvije godine maštala o tome kako će to izvesti, a onda se s prijateljicom prijavila za potporu za samozapošljavanje. Upravo ta potpora označila je početak jedne predivne priče naziva 7stars – branda koji je od kraja 2018. godine do danas razvio mnoštvo različitih desertnih delicija, uz najkvalitetnije sastojke prožete rukama iskusnih majstora.

„Prvih šest mjeseci 2019. smo samo testirali. Prvi put smo se susreli s time i najprije smo htjeli sve dobro i temeljito ispitati. Bacali smo sve što nije bilo po našim željama i ukusima, dok nismo dobili proizvod koji nam se svidio. Tada smo napravili sedam vrsta čašica s kojima smo krenuli u prodaju“, prisjeća se Marija svojih nimalo laganih početaka te ističe kako je sve išlo lagano i postepeno. Svoje proizvode najprije su ponudili Vinkovcima i Slavoniji, no nije dugo trebalo da ostatak Hrvatske poludi za ovim smrznutim delicijama. Istra se ovo ljeto pokazala kao pun pogodak prema kojoj su, unatoč lošijoj sezoni, izvozili čak dvije palete deserata tjedno. Ne zaostaje puno ni Dalmacija, a veliku želju za obogaćivanjem svoje ponude ovim vinkovačkim proizvodom imaju i Zagrepčani.

Smrznute desertne delicije širok su pojam, a ono što 7stars izdvaja iz mase su desertne čašice. Trenutno imaju sedam okusa, a kombinacija je puno – od voćno-sočnih, preko kremasto slatkih, do tropsko-egzotičnih. U procesu pravljenja svaka desertna čašica je punjena i dekorirana ručno kako bi svaka bila posebna na svoj način. Osim čašica, u ponudi imaju i opcije tortica, odnosno 12 vrsta komada torte od 120 grama, čak sedam vrsta cheesecake torti koje dolaze u malim i velikim porcijama, a od nedavno rade i torte po narudžbi koje ne idu u smrznuti režim. Trenutno rade testiranja za zimsku ponudu čašica, odnosno zimske okuse. Ona traju dva do tri mjeseca, a kako sada stvari stoje, planiraju izbaciti okuse jabuke, oraha i cimeta te maka i višnje.

„Korona nas je malo zakočila, pa smo zatvorili pogon na dva mjeseca. Trebali smo praviti torte, ali smo se prilagodili situaciji i velike jednostavno pretvorile u male tortice – monoporcije. Kritična točka u ovoj epidemiološkoj situaciji je svakako rezanje torta, pa smo ugostiteljima ponudili već izrezane torte, odnosno mali komad torte koji oni izvade iz zamrzivača i posluže“, pojasnila nam je Marija dodavši kako su najčešći klijenti hoteli, restorani i kafići. Vrlo su popularni i u svatovima za tzv. slatke stolove, a smrznute čašice i tortice sve su popularnije i na dječjim rođendanima, krštenjima i pričestima. Njihove proizvode možete pronaći i u ponudi restorana Lamut i San te u svečanoj dvorani Admiral Exclusive prilikom svatova.

Osim jedinstvenih unikatnih proizvoda, ono što ovu malu tvrtku čini još posebnijom je i činjenica da su većina zaposlenih žene. Dvije Josipe, Tea, Sanja, Marija i teta Anica, kako ju od milja zovu u pogonu. Žene su se „uhvatile kuhinje“, dok su muški raspoređeni na nekim drugima zadacima. Danijel i Nikica su dostavljači, a muž Damir je prodavač koji obilazi cijelu Hrvatsku u potrazi za novim kupcima.

„Super funkcioniramo. Mala smo obiteljska firma, sve je opušteno i bez napetosti. Kada je problem, sjednemo i razgovaramo i brzo riješimo sve“, priča Marija i dodaje kako su planovi veliki: „Širit ćemo se tako gdje su povratne informacije bile najbolje. Sa Zagrebom, Istrom i Dalmacijom ćemo raditi i cijelu sljedeću godinu. Voljela bih se okrenuti izvozu jer mislim da ova smrznuta proizvodnja polako preuzima svježu proizvodnju i prodaju. Međutim, moramo se prvo pokazati ovdje na terenu, pa ćemo vidjeti za dalje“.

7Stars stoji za 7 zvijezda, 7 jedinstvenih kombinacija okusa, arome i teksture. Korištenjem tehnologije brzog dubokog smrzavanja nastanu proizvodi kojima je sva struktura i vrijednost očuvana i nakon odmrzavanja. Svaki desert je napravljen od iznimno kvalitetnih sirovina te je posebno ručno izrađen, pa je prilikom proizvodnje nit vodilja posebna pažnja posvećena svakom proizvodu pojedinačno, upravo kako bi krajnji kupci dobili proizvod koji svojom kvalitetom ulazi u rang „top“ proizvoda na našem tržištu. Svaki proizvod dolazi smrznut i nakon odmrzavanja može se konzumirati bez ikakve daljnje obrade. Kako bi se uvjerili u sve ovo što smo napisali, zavirite na njihove profile na Facebooku i Instagramu, a nemojte zaobići ni službenu web stranicu 7stars.hr.

Dvostrukim brzim „šokiranjem“ do jedinstvenih okusa i neosporne kvalitete

Proizvodnja deserta počinje pečenjem biskvita koji se nakon hlađenja reže kalupima i priprema za daljnji proces. Biskvit se preljeva slojem kreme i ide na prvo „šokiranje“, odnosno zamrzavanje na -30 stupnjeva. Nakon toga slijedi drugi sloj kreme i glazura, pa ponovno zamrzavanje. „Šokiranjem“ se čuva kvaliteta deserta koji, kada se jednom odmrzne, bude kao da je tek napravljen, a svaki dio deserta se posebno „šokira“. Za jednu turu kolača potrebno je oko sat vremena – od pripreme do hladnjače.