Nakon prošlotjednog domaćeg dvoboja protiv druge momčadi NK Osijeka, ovaj tjedan nogometaši Cibalije odradit će tri pripremne gostujuće utakmice, u srijedu su tako snage odmjerili sa Slavoncem iz Komletinaca, u subotu igraju u Novom Selu protiv Dilja, a u nedjelju u Slobodnici protiv istoimenoga domaćina.

Vinkovčani su protiv Osijeka odigrali zanimljivu pripremnu utakmicu, poraženi su s 2:1, strijelci za Osijek bili su Šaronja i Mišković, dok je za Nebeskoplave precizan bio Živković. Trener Petar Tomić isprobao je u ovoj utakmici one s kojima trenutno raspolaže, pa su tako u prvom dijelu utakmice igrali Antonio Đaković, Adam Nikolić, Drago Lovrić, Benjamin Karaula, Tomislav Čuljak, Rene Šarić, Antun Svetić, Karlo Miljanić, Ronald Tovilović, Mate Bajić i Marko Živković. U drugom poluvremenu na teren su istrčali Ivan Petrović, Benjamin Arijan Bilić, Marijan Oršolić, Drago Lovrić, Dominik Janović, Gerald Diyoke, Ivan Kukrika, Josip Sušić, Ivan Baraban, Lovro Kozić i David Janović. U klubu nastoje, kako je istaknuo i sam trener Tomić, sastaviti momčad iskusnih igrača na koje će potom nasloniti mlade talente. Žele stvoriti bazu, odnosno temelj za napredak. U ovoj financijski teškoj situaciji za klub, želja im je stabilizacija i isprofiliranje momčadi za iskorak. Tako je u srijedu Marijan Oršolić potpisao stipendijski ugovor na tri godine, a upravo je on bio strijelac prvog pogotka protiv Slavonaca u Komletincima, precizan je bio u 17. minuti, dok se David Janović pobrinuo za sigurno pobjedu Vinkovčana u 70. minuti.

“Oršolić je vrlo dobar mladi igrač, produkt Cibalijine škole nogometa. U Vinkovce i u klub je došao kao pionir, s 13-14 godina, te se svojom igrom, ponašanjem i odgovornošću nametnuo svim trenerima. Drago mi je zbog njega da je iskoristio svoju priliku. Neki su je također imali ali je nisu iskoristili. Može ga se koristiti u obrani, na stoperskim pozicijama, ali i u veznom rode, na poziciji zadnjeg veznog igrača”, priča nam Ivan Karaula, nekadašnji voditelj prve momčadi, a danas trener juniora u klubu.

Dodaje i da je trenutni juniorski kadar vinkovačkog drugoligaša nešto slabiji nego prijašnjih godina i to bi moglo predstavljati problem, jer prema propozicijama natjecanja svaka momčad u 2. HNL mora u početnom sastavu imati minimalno četiri svoja mlada igrača, što znači da u kadru mora biti barem osam juniora, za slučaj možebitne ozlijede ili služenja kazne. Što se tiče novih igrača u momčadi, ističe da je još rano govoriti o njihovim kvalitetama, još je dosta treninga i utakmica pred njima za neku ozbiljniju procjenu.