Hrvatski tenisač Marin Čilić, zajedno sa svojim prijateljima sportašima, a koji sudjeluju na humanitarno-teniskoj eksibiciji u Osijeku posjetio je danas sportsko igralište Osnovne škole u Tordincima, kojeg je financirala njegova zaklada.

Dočekao ih je veliki broj djece i njihovih roditelja, nastavnika te osoblja škole, kao i načelnik općine Tordinci Željko Matanović, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i tordinački župnik Dejan Bubalo.

Nakon što je pozdravio sve nazočne, riječi zahvale na ovoj vrijednoj donaciji Marinu Čiliću, njegovoj zakladi i sportašima koji su danas došli u Tordince uputio je Antun Maletić, ravnatelj Osnovne škole Tordinci.

Pozdravljajući djecu Marin Čilić se zahvalio svim sportašima koji su pomogli u izgradnji igrališta. “Hvala vam svima, napravili smo jedno lijepo djelo. Nadam se da će ovo igralište djeci Tordinca poslužiti kao prostor za druženje i razvijanje novih vještina te im tako omogućiti da ostvare svoj puni potencijal, kao i da ćemo jednoga dana neke od njih gledati na televiziji u raznim sportovima.”, rekao je Marin.

Uslijedila je zajednička Milenijska fotografija, te nogometna utakmica sportaša i djece u kojoj su svoje nogometne vještine uz Marina, između ostalih, pokazali Ivan Dodig, Borna Čorić, Franko Škugor, Dona Vekić….

Podsjetimo kako su se na Čilićev poziv u lipnju prošle godine na humanitarnom sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska okupili brojni hrvatski poznati sportaši i tom prilikom prikupljen je novac za izgradnju ovog sportskog igrališta. Ovim multifunkcionalnim igralištem 120 djece Osnovne škole Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno je dobilo sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme.