-4.3 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Mario Lučić: Trening je ključ svega

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Najdugovječniji klub u 1. ŽNLVS, HAŠK-Sokol, prošle sezone okitio se naslovom prvaka i izborio nastup u četvrtom rangu hrvatskog nogometa. No, nakon 17 odigranih kola imaju jedan bod više od broja odigranih kola i zauzimaju 16. mjesto na tablici Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci.

Učinak je to s kojim sadašnji trener HAŠK-a i proslavljeni hrvatski nogometaš Mario Lučić nikako ne može biti zadovoljan. „U sportu uvijek težim za nečim boljim i većim, a trenutna pozicija na tablici ukazuje na to da HAŠK-Sokol može puno bolje što ćemo pokazati i dokazati na proljeće”, započinje nekadašnji stoper Cibalije, Dinama i Varteksa te navodi kako trenutna pozicija njegove momčadi nije objektivno stanje i vjeruje da će u nastavku prvenstva biti puno bolji.

Razlog nešto lošijem bodovnom učinku Lučić pripisuje nedovoljnoj pripremljenosti i spremnosti za ovaj rang nogometa u kojem ima dobrih momčadi, dok su se Jankovčani navikli na razinu igre iz prve županijske lige kojom su suvereno kročili zadnjih godina. „Bili smo prvaci s dosta bodova prednosti i možda se u ekipu uvuklo mišljenje kako nam nastup u ovom rangu neće biti puno teži nego što je on bio u prvoj županijskoj. Otišlo je i nekoliko igrača prije početka sezone u koji se nespremno ušlo, a u dosta utakmica nismo bili kompletni i sve to dovodi do rezultata koji smo postigli”, rekao je Mario Lučić.


Igrački kadar HAŠK-Sokola bazira se isključivo na domaćim igračima iz sela i općine te su jedna od rijetkih ekipa (uz vinkovački Dilj) u međužupanijskoj ligi koja se sastoji od isključivo domaćih nogometaša. „Velika je to prednost i zalog za budućnost, pogotovo mladi igrači koji uz starije čine jezgru ekipe. Bit ću zadovoljan ako ostane ova ekipa na okupu, u klubu je dogovor kako ćemo s postojećim kadrom pokušati što bezbolnije izboriti ostanak u ligi”, istaknuo je čovjek koji je kao stoper bio poznat po dalekometnim projektilima i dodao kako će svoje ogromno igračko iskustvo i znanje pokušati pretočiti na svoju momčad.

Lučić će pokušati podignuti razinu treninga i radne navike u svojoj ekipi i upravo to vidi kao temelj budućeg uspjeha HAŠK-Sokola. Klub koji obitava na popularnoj „Gatini” u svojim redovima ima nekoliko perspektivnih igrača poput Domagoja Jakovljevića, Tonija Josipovića i Ivana Šimunovića, a u nastavku prvenstva očekuje se i buđenje najboljeg igrača 1. ŽNLVS u prošloj sezoni Josipa Mitrovića koji je glavna uzdanica HAŠK-a i glavna prijetnja protivničkim obranama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno