Foto: Stella Mešić
Saša Markovski, svima vjerojatno najpoznatiji kao član Urbanove četvorke, dobitnik Porina, autor  glazbe i mnogobrojnih aranžmana ponovno ostvaruje uspješnu suradnju s legendarnom riječkom vokalnom grupom Putokazi koja je nedavno trideset i šest godina postojanja proslavila predstavljanjem novog albuma ‘Meandri’.
“Život često donosi razočaranja i padove, umijeće je u takvim trenutcima nositi osmijeh na usnama i zraku sunca na ramenu, jer kako se s krhotinama ukradene ljubavi i nevinosti, odlučiti otići uzdignute glave? Ili, suočeni s izdajom, usprkos vlastitim strahovima i nesigurnostima, pronaći snagu za novi početak?” O tome progovara “Sa suncem na ramenu”, novi singl kojeg predstavljaju Markovski ft. Putokazi.
Novi singl Markovskog označava ponovna suradnja s Putokazima, izrasla iz pozitivnog iskustva s radiofoničnim prethodnikom, uspješnim singlom “Voyager” / “Putnik” s albuma “Diskonekted”. I ovoga su puta Putokazi senzibilnim vokalima i vrhunskom vokalnom izvedbom udahnuli život pjesmi i podigli ju na najvišu razinu elektro – pop glazbe!
“U pjesmi “Sa suncem na ramenu” htio sam, u producentskom smislu, dobiti toplu produkciju elektronike 80 -tih godina, u čemu su mi uzor bili fenomenalni Denis & Denis i bend koji me je obilježio u glazbenom smislu, Yazoo” – kaže Markovski o novom singlu.
Aktualni singl Markovskog ‘Sa suncem na ramenu’ nosi prepoznatljiv autorsko-producentski potpis, koji se oslanja na organske zvukove „toplih“ sintesajzera i ritam mašina osamdesetih! Mekani synth pasaži prizivaju produkciju njemačke synth – pop elektro scene s početka drugog milenija. Na valu nepretenciozne lirike, glazbeno – producentski priziva najbolje od Heppnera, Schillera i dua Blank & Jones.
Videospot za singl snimila je Stella Mešić: “Ideja spota i pokreta kojeg djevojke izvode proizlazi iz teksta pjesme. Naglasak sam stavila na njihove različitosti i žensku snagu, a u zajedničkim kadrovima, upravo u spoju različitosti, nastala je moćna energija. Odjeća i make-up prate osnovni zvuk pjesme u sintezi modernog i retro stila.”  – izjavila nam je Stella.