1 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Mayales ft. Tereza Kesovija – Roadie (2016.)

Više od autora

- vl promo-

mst_mayales-ft-terza-kesovija_roadie_2016_ST

Godinu dana od objavljivanja prvog najavnog singla ‘Danas smo happy’ s trećeg nadolazećeg albuma, Mayales predstavlja novu pjesmu ‘Roadie’. Podjednako drugačije od svega što smo u domaćem eteru navikli čuti, i pjesma ‘Roadie’ kao da se natječe iznenaditi slušatelja glazbom kakva se u modernom popu 21. stoljeća i očekuje.

mst_mayales-ft-terza-kesovija_roadie_2016_coverLaboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije, na primjer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom.

Za razliku od brzog retro pop rock singla ‘Danas smo happy’, pjesma ‘Roadie’ priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda te snažnom mantričnom groouve-u koji bi mogao podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla Mogu i sama iz 1997. godine. Za razliku od onda kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja ‘strategija’ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompoznom finalu ‘uskočiti’ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.


Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa sa kojima Mayales studiozno gradi zvuk svojeg trećeg albuma očekivanog za kraj 2016. godine.

Izdavač: Aquarius Records, 2016.

VIDEO: ROADIE (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno