Foto: Hrvatski rukometni savez

Rukometaši Spačve nisu imali puno odmora između kraja prvog dijela prvenstva i početka priprema jer su već drugog dana siječnja započeli svoj put k boljoj formi koju žele pokazati u nastavku prvenstva. Na odmor od 10-ak dana uvelike su utjecale odgođene utakmice u prvom dijelu prvenstva, a Spačva ih, uz Varaždin 1930, ima najviše, čak tri.

Predstavnici Spačve dogovorili su termine odigravanje zaostalih utakmica, a oni jesu; 23. siječnja utakmica protiv Dubrovnika (u gostima), 30. siječnja protiv Poreča i 3. veljače protiv Varaždina 1930, obje na domaćem parketu. Prema riječima trenera Josipa Mečića onaj osnovni dio priprema je odrađen, a slijedi uigravanje momčadi što pokušavaju napraviti kroz pripremne utakmice.

Dosad je Spačva odigrala jednu pripremnu utakmicu (u subotu) protiv Osijeka, koji je član druge hrvatske rukometne lige u kojoj zauzima sedmo mjesto, a kojeg je Spačva svladala 40:31, a ista momčad bit će protivnik Mečićevim izabranicima i danas za kada je zakazana još jedna utakmica. Treću i posljednju pripremnu utakmicu uoči putovanja u Dubrovnik Spačva će odigrati u subotu s Viroviticom. Ono što je najvažnije za trenera Mečića je to da nema ozlijeđenih igrača, svi su u konkurenciji za izboriti svoje mjesto u početnom sastavu. „Vidjet ćemo kako ćemo otvoriti drugi dio prvenstva. Nadamo se kako će to biti puno bolje, a sve ono što je bilo loše sada je iza nas”, poručio je Mečić i dodao kako u Spačvi rade na dovođenju pivota Filipa Grubora, dok bi iz Spačve u Varaždin 1930 trebao otići Rene Mihaljević. „Čekamo papire, sve pojedinosti oko dolaska znat ćemo sljedeći tjedan”, rekao je trener. Odrađenom pripremnom utakmicom zadovoljni su u vinkovačkom rukometnom klubu, a Mečić ističe kako je pružena prilika svima jer je odigrano tri puta po 25 minuta.

Foto: Hrvatski rukometni savez

Razgovarali smo i o nadolazećem Svjetskom prvenstvu u rukometu na kojem naša reprezentacija ima dobre izglede za najveće domete. „Mislim da imamo jako dobre šanse za finale”, ispalio je Mečić na pitanje koliko Hrvatska rukometna reprezentacija može na svjetskoj smotri. Svoj navod Mečić je potkrijepio konstatacijom kako neke rukometne velesile na ovo prvenstvo dolaze dosta oslabljene (Danska, Francuska, Njemačka) što nije slučaj s našom reprezentacijom.

„Ako ne bude nekih ozljeda, možemo dogurati do kraja i nadati se polufinalu i finalu. U polufinalu bi, po meni, trebali biti svakako, a plasman u finale ovisi i o sportskoj sreći, rasporedu i drugim čimbenicima”, dodao je Mečić. Činjenica je kako ćemo na prvenstvu biti jedna od najkompletnijih momčadi, a svoju petu medalju sa svjetskih prvenstva tražit ćemo preko Japana, Angole i Katra u prvoj fazi, a najvjerojatnije je kako ćemo se s Argentinom i Danskom boriti za četvrtfinale u drugoj fazi natjecanja.