Trinaesto izdanje tradicionalnog međunarodnog teniskog turnira Zaba Cup za dječake i djevojčice do 14 godina privodi se kraju, a pobjednike bi trebali saznati krajem tjedna.

Vrijeme i vremenski uvjeti nisu baš pogodovali organizatorima i mladim tenisačicama i tenisačima, no terena je dovoljno i u dobrom su stanju te će se turnir završiti u za to predviđenom roku. Glavni ždrijeb u muškoj i ženskoj konkurenciji iznjedrio je šest hrvatskih tenisača i sedam tenisačica, a najdalje su dogurali, što je bilo i za očekivati, Duje Markovina i Dora Mišković. Izbornik muške juniorske reprezentacije od 12 do 14 godina Igor Blažević uoči početka turnira istaknuo je kako su hrvatski tenisači uvijek u Vinkovcima na Zaba Cupu ostvarivali dobre rezultate, a nadao se da će tako biti i ove godine. „Očekujemo i ove godine vrhunske i prave rezultate. Naši prvi reketi, Markovina i Mišković, ove godine nastupaju u Vinkovcima i realno je za očekivati plasman u finale, no sve ostalo je na igračima. Ne znamo kakve su forme tenisača, malo se igra i nama je sve to nekakva nepoznanica”, govorio je izbornik Blažević.

Dora Mišković i Duje Markovina kao prvi nositelji ispunili su očekivanja i plasirali se u polufinale.

Turnir je kvalitetom igrača puno jači nego prethodnih godina jer nema puno turnira u Europi i tenisači i tenisačice prisiljeni su igrati na onim turnirima gdje je to moguće, a vinkovački turnir je jedan od rijetkih turnira u ovom tjednu (još se odigravaju turniri u Španjolskoj i Albaniji). „Nikad nije bio slučaj da turnir trećeg ranga ima tako jake igrače i u ženskoj i u muškoj kategoriji, stvarno je jak turnir”, izjavila je Darija Dešković Mišković, izbornica ženske juniorske reprezentacije od 12 do 14 godina. Hrvatska je imala pet tenisačica u drugom kolu turnira, ističe izbornica, što je odličan rezultat, kad se uračuna da je ovogodišnji kostur smanjen sa 64 na 32 igrača. „Ovo je sasvim zadovoljavajuće, malo je bilo i peha u ždrijebu, ali ja sam zadovoljna”, otkrila nam je svoje viđenje ovogodišnjeg turnira izbornica Mišković, a njena kćerka Dora pokušat će izboriti finale preko Čehinje Kovackove. „Očekujem dobru igru, Čehinja je odlična, ima dobre rezultate iza sebe i taj meč će biti u jednu ruku finale prije finala”, zaključila je Darija Dešković Mišković. Duje Markovina u muškoj konkurenciji suočit će se u polufinalu s Nikolom Đošićem, dok se u drugom polufinalu sastaju Slovenac Hribar i Čeh Doskocil.

I u igri parova imamo predstavnike u samoj završnici, Biondić-Mišković u polufinalu igraju protiv slovensko-bosanske kombinacije Cikajlo-Petković, a Markovina će u paru s Crnogorcem Tomovićem preko mađarskog para pokušati izboriti veliko finale parova.