2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Međunarodni dan muzeja uz stručna vodstva, druženje s Bellom, art radionicu i slavonske specijalitete

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Povodom današnjeg Međunarodnog dana muzeja koji se održava pod sloganom „Moć muzeja”, Gradski muzej Vinkovci, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci, priredio je prigodni program naziva „Zajedno u muzeju” za raseljene osobe iz Ukrajine.

Od 12 do 15 sati na rasporedu su tri jednosatna stručna vodstva, a od 15 do 16 sati planirano je upoznavanje s muzejskom njuškom, odnosno druženje s terapijskim psom Bellom za svu djecu i roditelje.

Vrijeme od 17 do 18.30 sati rezervirano je za ljepši spol, a djelatnici Muzeja za njih su pripremili opuštajuću grupnu art terapijsku radionicu.Za kraj današnjem druženja, u Lapidariju vinkovačkog muzeja od 19 sati, organizirano je druženje za raseljene osobe iz Ukrajine. Imat će priliku uživati u slavonskim tradicionalnim jelima koja će pripremiti društvo Hrvatska žena.

„Muzeji imaju moć mijenjati svijet u kojem živimo. Muzeji su jedinstvena mjesta za otkrivanje i učenje naše prošlosti, a ujedno i otvaraju naše umove prema novim idejama”, poručuju iz Gradskog muzeja Vinkovci povodom svog dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno