24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Minimalan broj testiranja u vinkovačkim pedijatrijskim ambulantama

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Početkom tjedna počela su testiranja brzim antigenskim testom u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, sve s ciljem rasterećenja dosadašnjim testnih punktova. Iako su liječnici diljem Hrvatske negodovali oko ove odredbe, ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je ono nužno kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa i nagli porast novooboljelih.

Kako saznajemo, broj testiranja raste svakim danom, a u vinkovačkim pedijatrijskim ordinacijama stanje je zasad pod kontrolom. Pedijatrica Diana Hoćevar Papić rekla je kako je broj testiranja djece i dalje minimalan, a one koji sumnjaju na zarazu koronavirusom testiraju na kraju radnog vremena, ispred pedijatrijske ambulante.

„Izuzetno nam je teško odvojiti zdravu, bolesnu i covid pozitivnu djecu. Pedijatrima svakodnevno dolaze zdravi mališani na uobičajene preglede, tako da bi nam svakako trebao zaseban prostor za one koji sumnjaju na zarazu koronavirusom”, dodala je vinkovačka pedijatrica istaknuvši kako rade sve u njihovoj mogućnosti kako bi zaštitili djecu od zaraze.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno