Kontaktirajte nas

Aktualno

Ministar Medved na svečanoj sjednici Gradskog vijeća najavio rješenje pitanja proširenja zone Zalužje

Objavljeno

-

Današnja proslava Dana grada i blagdana zaštitnika Vinkovaca sv. Ilije započela je polaganjem vijenaca podno Spomenika hrvatskim braniteljima uz Bosut. Zamjenik gradonačelnika Josip Romić tom je prigodom čestitao građanima i građankama Vinkovaca njihov dan te poslao važnu poruku.

“Moramo čuvati naš grad, ali i uživati u njegovim ljepotama. Uz zajedništvo i pozitivnu energiju učinimo naše Vinkovce još boljim mjestom za život”, poručio je Romić.

                     

Uslijedila je svečana sjednica Gradskog vijeća u Gradskom kazalištu. Gradonačelnik Ivan Bosančić uvodno je zahvalio svima onima koji su svojim radom pridonijeli da Vinkovci danas budu grad koji raste i razvija se, grad u koji je kroz projekte uloženo gotovo milijardu kuna EU sredstava. Posebno je zahvalio braniteljima i braniteljskim udrugama čiji je doprinos stvaranju Hrvatske i obrani Vinkovaca prepoznat i kroz ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Grada.

“Prigoda je ovo bila za napraviti jedan presjek godine, pokazati sve ono što je do sada učinjeno, ali pružiti uvid i u nove projekte, u sljedeću godinu koja će, vjerujemo, biti plodonosna. Danas je s nama i potpredsjednik Vlade s kojim ćemo dogovoriti daljnju odličnu suradnju na projektima koji će činiti grad Vinkovce i boljim i ljepšim mjestom za život. Još jednom koristim priliku da čestitam svim mojim sugrađanima Dan grada i da zazovem zagovor sv. Ilije za sve nas da budemo uspješni kao grad, ali i svi osobno”, istaknuo je gradonačelnik.

Naglasio je kako u sljedećem periodu Vinkovce očekuje još pregršt projekata koji su pripremljeni i čekaju provedbu. Komentirao je i podatak kako je Vukovarsko-srijemska županija druga po redu po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Imamo velike potrebe, puno smo toga i učinili, imali smo snažnu potporu vlade u tom periodu. Sad se moram malo i pohvaliti, Grad Vinkovci u toj priči sudjeluje s preko milijardu kuna, od ukupno tri milijarde kuna povučenih sredstava na nivou županije, tako da imamo udio od čak jedne trećine u ukupnoj masi”, rekao je Bosančić.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, danas je u Vinkovcima boravio ministar branitelja Tomo Medved koji je pohvalio suradnju županijske i gradske vlasti koja je, kako kaže, temelj za daljnji razvoj, napredak i uspješno provođenje EU projekata. Ovom prigodom najavio je i skoro rješenje pitanja proširenja zone Zalužje.

“Danas smo na svečanoj sjednici mogli vidjeti postignuća koja su učinjena u gradu Vinkovcima koja nisu mala, na čemu zaista treba iskazati zahvalu jer svjesni smo da svaki od tih projekata zahtjeva veliku energiju, veliki napor. Ono što smo mogli kroz razgovor s gradonačelnikom prepoznati budući su projekti koji nam slijede. Tu bih izdvojio najvažniji projekt, kapitalni projekt odnosno zemljište koje će Vlada dodijeliti svojom odlukom. Nakon toga Vinkovci mogu graditi svoj gospodarski centar, industrijski centar, razvojni centar, sve ono što garantira gospodarski rast grada, radna mjesta i ostanak ljudi na ovom području”, naglasio je.

Za sve to osnovni je preduvjet, dodao je, osiguranje financijskih sredstava, a upravo o modelima financiranja i dostupnim EU sredstvima bilo je govora i uoči današnje sjednice.

“Kvalitetno planiranje, jasna vizija, ciljevi koje gradonačelnik sa svojim timom stavlja pred sebe, stručni tim koji obrađuje i priprema programe i projekte, prosljeđuje i dostavlja u ministarstva i nakon toga sama realizacija, pravi su put ka napretku“, objasnio je ministar.

               

Rad Gradske uprave i napredak Vinkovaca pohvalio je i župan Damir Dekanić napomenuvši kako Vinkovce vidi kao jedan moderan, mali europski grad koji to postaje svakim sljedećim danom, svakim novim realiziranim projektom, manifestacijama koje se događaju i sa svim onim što čini sastavnicu jednog ugodnog života u samom gradu. Sve prisutne danas su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Vedran Čuljak te, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik dr. Mladen Karlić. Vrhunac svečanosti bila je dodjela priznanja Grada, a Zlatne plakete “Grb Grada Vinkovaca” za 2021. godinu zaslužili su Ivan Lončar Žan, prof. Stipe Tomić, Želimir Babogredac, prof. Stjepan Sertić, Danijel Šota, dr. Kata Krešić, te Dječji vrtić Vinkovci, Vinkovački vodovod i kanalizacija, Specijalna jedinica policije “Krpelj” Policijske uprave Vinkovci, 5. gardijska brigada “Sokolovi” Vinkovci, 109. brigada HV Vinkovci, 3. A gardijska brigada ZNG “Kune” Vinkovci i 1. samostalna bojna HOS-a “Marijan Baotić” Vinkovci. U ime nagrađenih zahvalila je dr. Kata Krešić naglasivši kako nakon ovakvog priznanja od svoga grada ima puno srce i osjeća veliki ponos.

“Ja doista osjećam ponos uz onu poniznost koju uvijek osjećam prema svim ljudima koji prepoznaju i priznaju rad. Ovo je veliko priznanje i velika čast, ne samo meni osobno. Ovo je veliko priznanje i javnome zdravstvu, a javno zdravstvo je moje životno i profesionalno opredjeljenje i samim time sam još i dodatno sretna i ponosna. Ponosna sam na ono što sam osobno radila, ali to je samo djelić onoga što je potrebno i što se čini u javnom zdravstvu. Bez drugih ljudi, mojih suradnika ne bih mogla, unatoč svim svojim željama i svim svojim nastojanjima i srčanoj borbi za javno zdravstvo, sama to ne bih mogla”, poručila je dr. Krešić.

Zoran Marunček, koji je priznanje primio ispred 5. gardijske brigade “Sokolovi”, istaknuo je kako im jedno ovakvo priznanje daje podstreh za daljnji rad na očuvanju identiteta Domovinskog rata, za brigu o hrvatskim braniteljima. Gradonačelnik Bosančić danas je Zlatnu plaketu “Grb Grada Vinkovaca” uručio i gradonačelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću, a povodom 25 godina nesebičnog zalaganja i promicanja prijateljskih odnosa te gospodarske, kulturne i sportske suradnje gradova Širokog Brijega i Vinkovaca. Sve se to trebalo dogoditi prošle godine ali zbog svima poznatih razloga gradonačelnik Kraljević nije bio u mogućnosti doći po zasluženo priznanje.

Aktualno

Udaran turistički vikend, na Lučkom rampa pala na aute

Objavljeno

-

Napisao/la

    216 pregleda

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Kada je riječ o gustoći prometa, ovaj je vikend na HAK-ovu kalendaru označen crvenom bojom.

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku s Lučkog javila Jelena Bokun, ondje je kolona vozila koja se kreću prema moru duga između 2 do 3 km, dok je na ulazu u Zagreb oko kilometra. Od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana nešto više od 50.000 vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. to je čak za 10% više, prenosi HRT. 

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile.

Kilometarske su kolone na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko te pred naplatom Lučko, a zbog dviju prometnih nesreća uz povremene zastoje vozi se i autocestom A1.

Gužve su i na granici sa Slovenijom. Na Maclju se čeka 2 sata, na Pribanjcima čak 3.

Na ostalim graničnim prijelazima – između pola sata i sat i pol.

U HAK-u očekuju da će cijelog dana biti pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i prema unutrašnjosti te u priobalju.

Nastavi čitati

Aktualno

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

Objavljeno

-

Napisao/la

    283 pregleda

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 12.452, od kojih je 12.105 izliječenih, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba na bolničkom liječenju.

U protekla 24 sata testirano je 138 osoba, te ih je ukupno do sada testiranih na području županije 77.066.

U samoizolaciji se nalazi 191 osoba.

Nastavi čitati

Aktualno

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Objavljeno

-

Napisao/la

    244 pregleda

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pod pokroviteljstvom Grada. Svako se Ljetno kino razlikuje po svojoj tematici, a ove je godine podređeno isključivo mališanima i prikazivat će se samo animirani sinkronizirani filmovi.

Tako su jučer oni najmlađi uživali u dvorištu knjižnice uz Priču o igračkama 4, dobro društvo i još bolji ambijent. Sva mjesta bila su popunjena, a animirani se film gledao na pravom filmskom platnu što je još uvelike pridonijelo dojmu.

Projekcija prvog animiranog filma, The Angry Birds 2, po rasporedu je bila predviđena za prošli petak, ali zbog kiše i lošeg vremena se nažalost morala otkazati. Na raspored će ponovno doći nakon svih ostalih planiranih crtića, odnosno 20. kolovoza. Osim toga, za 30. srpnja planiran je Tko se boji vuka još, nakon toga, 6. kolovoza, simpatični bik Ferdinand te na samom kraju Snježno kraljevstvo 2 za 13. kolovoza.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 38 minuta

Udaran turistički vikend, na Lučkom rampa pala na aute

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Kada...

Filmprije 52 minute

24.7.1981. | Špijun zvan Igla

Foto: Alan Hume Na današnji se dan 24. srpnja 1981. godine u američkim kinima počeo prikazivati film “Špijun zvan Igla”...

Aktualnoprije 2 sata

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih. Od početka...

Aktualnoprije 4 sata

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica...

Aktualnoprije 6 sati

Periska nije suvenir!

Zbog pojave smrtonosne zaraze koja je zahvatila populaciju plemenite periske u cijelom Mediteranu, pa tako i u Jadranskom moru, Ministarstvo...

Vijestiprije 18 sati

DIH PANNONIA uvršten u bazu potpuno operativnih DIH-ova Europske komisije

Digitalni inovacijski centar DIH PANNONIA, sa sjedištem u Vinkovcima, čiji konzorcij obuhvaća 15 partnera i čiji je nositelj i koordinator...

Aktualnoprije 19 sati

Kino pod zvijezdama

Ovoga srpnja, u sklopu svog Ljetnog programa, Hrvatski dom Vukovar po prvi put organizira Kino pod zvijezdama, koje je besplatno...

Aktualnoprije 20 sati

EU digitalne Covid potvrde od danas vrijede 270 dana

Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u...

Najčitanije