16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Mladi moraju biti svjesni obveza i odgovornosti koje dolaze s pravima

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Srednjoj strukovnoj školi danas je obilježen Međunarodni dan ljudskih prava, kao nastavak obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Kroz različite nastavne predmete 16 su se dana bavili pojmom žene i borbom za njihova prava. „Kroz hrvatski jezik učenici su kroz kreativno literarno izražavanje analizirali pojam žene, kako kroz književna djela i modernu umjetnost, tako i kroz glazbu. Na nastavi politike i gospodarstva te sociologije imali smo debatu o ženama u politici, a kroz strane jezike bavili smo se stereotipima i predrasudama”, rekla je profesorica engleskog i njemačkog jezika te voditeljica projektnog tima Livija Pribonjić dodavši kako su osim toga organizirali i prigodnu izložbu odjevnih predmeta i svečanih frizura, a jučer su sve zaključili slatkim zalogajem pripremljenim od strane ugostiteljskog aktiva.

Na edukativnom predavanju postavljeno je niz pitanja o ljudskim pravima na koja su spremno odgovarale policijske službenice Marica Škarica Bukal i Mirna Marić, zamjenica pročelnika županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijana Dujmić te referentica socijalnih djelatnosti za rad s mladima i volonterima iz Crvenog križa Vinkovci Tena Galić.

„Policijska uprava vukovarsko-srijemska pozdravlja inicijativu Srednje strukovne škole Vinkovci uključiti se sa svojim učenicima u obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava. Obrazovanjem mladih na ovu temu informiramo ih koja su njihova prava, kako ih ostvariti, koji su mehanizmi zaštite, ali ujedno da s pravima dolaze i određene odgovornosti i obaveze”, napomenula je policijska službenica za prevenciju Marina Škarica istaknuvši kako se nada da će ovakve aktivnosti doprinijeti mladima izrasti u odgovorne odrasle osobe koje poštuju različitosti i bore se protiv podjela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno