4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Moto klub Libertas Riders iz Dubrovnika za djecu Dječjeg doma Sv. Ana

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Korisnike Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci danas su obradovali gosti koji su donijeli vrijedne darove, veliku količinu nove odjeće za sve uzraste djece smještene u domu.

Župan Damir Dekanić danas je djeci i djelatnicima Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci uručio veliku donaciju nove odjeće koju je u Vukovarsko-srijemsku županiju uputio Moto klub Libertas Riders iz Dubrovnika. Oni su željeli donirati baš u našu županiju, a zamolili su za preporuku kome. Mi smo preporučili Dječji dom Sv. Ana u Vinkovcima, zasigurno najbolji dom ovakvog tipa u Hrvatskoj, pravi dom sa srcem, kojega takvim čine njegovi djelatnici na čelu s ravnateljicom, istaknuo je župan Dekanić.


„Nekom svojom malom pomoći, u odjeći, financijski, u prehrani, uvijek svi možemo pomoći da standard ove djece bude što veći i s tim ciljem sam došao ovdje ukazati cijelom društvu da je taj dom ovdje, da on postoji, da je potrebna nekada pomoć i cijeloga društva, pogotovo u integriranju ove djece u društvo kasnije kada dođu u dob da je to moguće”, istaknuo je župan Dekanić uz zahvalu Dubrovčanima na donaciji.

Zahvaljujući i prijateljima iz Dubrovnika i Županiji na preporuci, ravnateljica Zrinka Mikić kazala je kako je donacija odjeće uvijek potreba i dobrodošla u domu koji trenutačno brine o 42 mališana.

„Ono što nas posebno veseli je to da su se naši prijatelji iz Dubrovnika sjetili poslati u Vukovarsko-srijemsku županiju ovu vrijednu donaciju, a drago nam je što su u Županiji odlučili ovu donaciju proslijediti nama. Posebno smo veseli danas, vikend je pred nama, proljeće je, a tjedan završavamo na najljepši način, s gostima kojima se uvijek radujemo”, rekla je Zrinka Mikić.

Predaji donacije nazočio je i glavni domaći „krivac” u ovoj lijepoj priči, Vedran Čuljak. Riječ je, naime, o osobnom prijateljstvu s Dubrovčanima, a Čuljak je zahvalio anonimnom donatoru, članu Moto kluba Libertas Riders, predsjedniku kluba Dariju Dragićeviću te članovima Srđanu i Nikolini, koji su se sjetili upravo njega kontaktirati za ovu donaciju.

„Jako sam im zahvalan. Zahvalan sam cijelom Moto klubu Libertas Riders. Kada gledamo motocikliste vrlo često smo krivo uvjereni kako je riječ o nekim grubim, ratobornim ljudima, ali svi oni su, kao i naši motociklisti ovdje u Vinkovcima, niz puta pokazali svoju dobrotu i da su uvijek spremni biti na raspolaganju potrebitima”, istaknuo je Vedran Čuljak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno