Foto: Hanna Fasching
Album “Vitamin C” (INK Music)  austrijskog benda My Ugly Clementine osvojio je jedanaesto izdanje IMPALINE nagrade za europski indie album godine. Nagrada je osvojena u oštroj konkurenciji od dvadeset i pet albuma iz cijele Europe, u kojoj se našlo i pet albuma iz naše regije.
My Ugly Clementine ovime se priključuju listi uglednih dobitnika ove nagrade na kojoj su glazbenici poput Apparat, Gurr, Viagra Boys, Agnes Obel, The xx, Adele, Guadalupe Plata i Efterklang.
Ovu supergrupu iz Beča, koju čine dobro znana lica s tamošnje glazbene scene, njihov izdavač INK Music opisuje kao “četveročlani ženski rock bend koji u svojoj glazbi govori o samopouzdanju, osnaživanju, voljenju sebe, poštovanju i jednakim pravima”.  Zanimljivo je kako je Sophie Lindinger, osnivačica benda, odlučila da na sceni neće biti jedina istaknuta osoba, već da će sve članice jednako sudjelovati u bendu dijeleći mjesto glavnog vokala.
“Mi smo apsolutno iznenađene i osjećamo se jako počašćeno što smo osvojile ovu nagradu. Neobičan je osjećaj napisati i producirati album u DIY uvjetima i vidjeti ga u društvu vrhunskih umjetnika i iznimnih radova koji su prošlih deset godina  osvojili ovu nagradu. Sada više nego ikada, s dozom nestrpljenja, čekamo da se konačno vratimo na binu. Također, ne možemo dočekati da vratimo nazad svu ljubav koju smo dobile, pažnju koja nam je ukazana. Želimo podijeliti našu poruku i našu glazbu s ljudima. A naša poruka je ljubav!”,  poručuje Sophie Lindinger.
Uz Sophie Lindinger, koja se na sceni prvo pojavila s bendom Leyya, u bendu su i Mira Lu Kovacs iz benda 5k HD, Kathrin Kolleritsch poznata i kao Kerosin95, te Nastasja Ronck. Bend je pokrenuo i svoj podcast imena Peptalk koji slavi različitosti u glazbenoj industriji, a sudjelovati će i u Impalinom podcastu 20MinutesWith.
Debitantski album “Vitamin C” izdan je za INK MUSIC iz Austrije u ožujku 2020. godine. Uz odlične kritike, bend je njime zaradio pozive na Eurosonic i Reeperbahn, a u veljači prošle godine My Ugly Clementine nastupile su i na MENT festivalu.
Hannes Tschürtz, osnivač INK MUSIC-a kaže kako su u proteklih više od godinu dana uložili puno napora u debitantski album “Vitamin C” grupe My Ugly Clementine, te dodaje: “Izdali smo ga baš u trenutku kada nas je zadesila pandemija i sve se zatvaralo. Često s ironijom komentiramo kako nam je upravo “Vitamin C” pomogao prebroditi ovaj teški period. I usitinu jest! My Ugly Clementine u svojoj glazbi ističu važne stvari poput jednakih prava za sve, osobnog osnaživanja, samopoštovanja, feminizma, ali u isto vrijeme, svojim likom i djelom, djevojke šire sreću i pozitivnu energiju, te one i njihova glazba mogu biti svima odlična potpora u ovim teškim vremenima. Mi smo jako počašćeni da smo dobili priliku raditi s ovim divnim ljudima. Jako smo sretni i ponosni kada vidimo da su dobile priznanje koje istinski zaslužuju!”