2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Na 28. Dječjoj zmajadi na Sopotu sudjelovat će učenici sedam osnovnih škola

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Zrakoplovni klub Vrabac iz Vinkovaca nastavlja svoju tradiciju dugu 28 godina, na radost osnovnoškolaca s područja cijele Vukovarsko – srijemske županije.

Aerodrom Sopot sutra će postati dom letećih zmajeva u sklopu Dječje zmajade, a u utrci za onog najboljeg sudjelovat će sedam škola. Gradske će predstavljati osnovne škole Josipa Kozarca, Vladimira Nazora i Ivana Gorana Kovačića te Dječji dom Sveta Ana, a u goste im dolaze učenici iz Slakovaca, škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Andrijaševaca te Matije Antuna Reljkovića iz Cerne.

FOTO: Pobjednici 2020. godine

Okupljanje natjecatelja, mentora i pratitelja ekipa te pozdravni govor na rasporedu je u 9 sati, nakon čega sudionike na aerodromskoj terasi čeka doručak i osvježenje kako bi skupili snagu za ono što ih čeka sljedeće.

U 9.30 sati podijelit će se modeli zmajeva koje će učenici, uz pomoć mentora, sastaviti i pripremiti za let. „Puštajući u zrak model zmaja, na konopcu dužine 30 metara, trčeći protivno vjetru od startne do ciljne točke, natjecatelji imaju zadatak postići što veću visinu modela zmaja”, stoji u pravilniku Dječje zmajade.

Vrijedni suci, uz pomoć kutomjera, izmjerit će postignutu visinu, a slučaju identičnih rezultata, natjecanje će se, samo između njih, ponoviti. Pobjednici će biti proglašeni u dvije kategorije: pojedinačne i na razini škole.

Predviđeno vrijeme trajanja natjecanja je sat i pol vremena, a u hodogramu događanja napisano je kako će točno u podne biti proglašeni najuspješniji kojima će biti dodijeljene medalje i pehari.

FOTO: pobjednici 2021. godine

Kako bi sve ostalo dokumentirano, u 12.30 sati predviđeno je zajedničko fotografiranje sudionika s njihovim odličjima.

Još jedna bitna stavka natjecanja je i prijelazni pehar koji svake godine „šeta” od škole do škole. Ove će ga godine na natjecanje donijeti prošlogodišnji pobjednici, učenici Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Rokovaca – Andrijaševaca, a u slučaju da ne obrane naslov, morat će ga predati novim prvoplasiranima koji će u svojoj školi čuvati prijelazni pehar sve do sljedeće Dječje zmajade.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno