14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Na Banju postavljeni koševi za smeće, uskoro uređenje i parkirališta za ribiče

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Aktivnosti oko uređenja Banje, omiljenog vinkovačkog mjesta za kupanje i rekreaciju, traju gotovo cijele godine. Unatoč tome što smo kalendarski i dalje u zimi, članovi Športskog ribolovnog društva „Jezera Banja” već su počeli s tradicionalnim uređenjem pred novu sezonu u kojoj nas očekuje još bolje izdanje Banje.

Prošle godine Grad Vinkovci postavio je novu rasvjetu na šetnici uz Banju, ŠRD „Jezera Banja” pobrinulo se za klupe, a sada je Grad osigurao i postavljanje koševa za smeće. Kako nam je rekao predsjednik društva Ivan Marić, postavljeno je pet koševa, a još ih se očekuje na jednom dijelu plaže.

„I dalje nailazimo na razumijevanje i odlično surađujemo s Gradom Vinkovcima koji su, nakon dovođenja kanalizacije i postavljanja rasvjete, postavili koševe za smeće pored klupa uz šetnicu i na kupalištu. Čuvajte inventar, a smeće odložite u postavljene koševe. Hvala”, poručili su na svojoj Facebook stranici.

Predsjednik Marić potvrdio nam je i kako će kroz nekih mjesec dana za ribolovce biti uređeno i parkiralište na južnoj strani jezera, kod Vinteksa.

„Bit će uređeno nekih 10 parkirnih mjesta uz jezero kako se više ne bi ulazilo na šetnicu i ribiči će tako imati pristup jezeru uz osigurano parkirno mjesto. Sve ide po planu”, istaknuo je Marić potvrdivši tako kako su planovi oko uređenja u punom jeku, pred članovima društva je još puno posla.

Već su posadili četrdesetak stabala i obrezali postojeće drveće, a prema najavama možemo očekivati i još klupa koje će svakako upotpuniti vizuru naše omiljene ljetne destinacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno