2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Na dječjim radionicama naučite o Avarima i Slavenima od A do Ž

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Zimski praznici bez snijega nisu vas inspirirali uplatiti skijanje u modernim skijalištima? Ne znate kuda s vašom djecom tijekom zimskih praznika? Želite sat i pol da u miru popijete kavu s prijateljima? Djelatnici Gradskog muzeja Vinkovci javljaju kako imaju rješenje za vaše probleme u sklopu edukativnih radionica u ediciji Avari i Slaveni od A do Ž.

Prva je na rasporedu u srijedu, 23. veljače, pod nazivom P KAO POSUDA. Djeca će od 10 do 11:30 oblikovati posude od gline.

Dan nakon, od 13 do 14:30 sati organizirana je radionica čitanja muzejskom terapijskom psu Belli uz radionicu izrade ukrasa naziva F KAO FALERA.

Petak, 25. veljače od 10 do 11:30 sati rezerviran je za radionicu izrade ukrasa za remen J KAO JEZIČAC dok će isti dan u poslijepodnevnom terminu, točnije od 13 do 14:30 sati najmlađi imati priliku izraditi sjedalicu na stolnom tkalačkom stanu na radionici T KAO TKALAČKI STANRadionica se organizira u sklopu izložbe Avari i Slaveni južno od Drave u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu i Gradskog muzeja Vinkovci.

Zbog epidemioloških uvjeta odvijaju se u malim skupinama do šest sudionika u opuštenoj muzejskoj atmosferi uz elemente art terapije, a namijenjene su mlađoj školskoj djeci.

Cijena pojedinačne radionice po djetetu iznosi 40 kuna, a uključuje stručno vodstvo i materijale potrebne za rad. Cilj je kroz igru i kreativno izražavanje učiti o načinu života Avara i Slavena. Prijaviti se možete na broj telefona 099/537-7207 ili e-mail: iva@muzejvk.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno