24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Na Dječjoj smotri gotovo 300 predškolaca i osnovnoškolaca

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

„Ljubav djeci prije svega!”, pozvala je danas vinkovačka dječja gradonačelnica Pia Tolušić i službeno otvorila ovogodišnji Dječji tjedan u našemu gradu. Tradicionalno je obilježen, između ostalog, i Dječjom smotrom koja je ovog sunčanog jutra ispred gimnazije okupila oko 300 mališana.

Ples i pjesma iz grla vinkovačkih predškolaca i osnovnoškolaca orili su se danas našim gradom. Vrijedno su nam na pozornici u pješačkoj zoni pokazali na čemu su radili zadnjih dana i tjedana te poslali iz Vinkovaca poslali sliku radosti i zajedništva. To ponajprije možemo zahvaliti Društvu naša djeca koje od 3. do 9. listopada organizira Dječji tjedan pod sloganom „Ljubav djeci prije svega”. Današnja smotra središnji je dio ovog projekta, no ne nedostaje ni brojnih drugih zabavnih i edukativnih sadržaja.

„Dječji tjedan u Vinkovcima obilježava se od samog osnutka DND-a, točnije od 1996. godine i to svaki puni prvi tjedan u listopadu kada donosimo razne aktivnosti za djecu i s djecom. Smotra je glavna aktivnost i u njoj su predškolske skupine, osnovnoškolci i mažoretkinje pokazati što su naučili i pripremili”, priča nam predsjednica Društva Helena Crnjak posebno ističući kako se danas u centru Vinkovaca našlo oko 300 klinaca i klinceza, dok drugi sadržaji okupe u prosjeku njih dvadesetak. Osim spomenute smotre, Dječji tjedan donio je jučer igranje društvenih igara, u četvrtak donosi njihovu izradu, u petak radionicu pod nazivom „Igra je važna – kako se roditelji mogu igrati s djecom”, dok je subota rezervirana za obiteljsku šetnju do Sopota i Piknik u suradnji s Planinarskim društvom Cibalia. „Cilj ovog tjedna je poticati i isticati dječja prava, ali i kroz radionice djeci prenositi znanje i učiti ih obavezama”, napomenula je Crnjak.

„Drago mi je što sam danas ovdje, uz ovako puno sreće, veselja i radosti. Provedimo naše tjedne najbolje što možemo, potrudimo se svi zajedno biti uvijek uporni i recimo glasno svima – Ljubav djeci prije svega”, otvorila je današnji događaj aktualna dječja gradonačelnica Pia Tolušić.

Njoj se na pozornici pridružila i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković podsjetivši na jednu važnu, osobito na današnji dan, titulu koju ima grad Vinkovci. „Danas je idealna prilika podsjetiti kako Vinkovci imaju titulu Grada prijatelja djece, a današnjim događajem ju još više potvrđujemo i pokazujemo bogatstvo koje nam donose naši najmlađi”, istaknula je pročelnica Vinković. Recimo i kako se Dječji tjedan održava preko 20 godina, uz neizostavnu potporu Grada Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno