24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Na festivalu “Šokačke pisme” u Županji nastupilo 29 tamburaških sastava i solista

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U okviru obilježavanja Dana grada Županje i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, na Trgu kralja Tomislava održan je 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme” Županja 2021. na kojem je nazočio i župan Damir Dekanić.

„Mislim da smo nadaleko poznati po tamburaškim pjesmama. Područje Vinkovaca, Vukovara, a posebno Županja i županjski kraj, imaju toliko dobrih tamburaša, toliko dobrih bendova, stoga i imaju mjesto gdje će pokazati sve ono što znaju. Festival „Šokačke pisme“ je prigodna manifestacija za predstavljanje tamburaša i pjesama, što mi je izuzetno drago, te sam došao večeras poslušati pjesme koje su pripremili”, rekao župan Dekanić.

Na Festivalu je nastupilo 29 tamburaških sastava i solista, započeo je dodjelom nagrada, a prema odluci 15 radijskih postaja, nagrađene su najslušanije pjesme s jubilarnog, 15. Festivala.

Najslušanijom pjesmom proglašena je pjesma Braca Tamburaškog sastava Šokci, a nagradu je uručio gradonačelnik Županje Damir Juzbašić.

Drugom najslušanijom pjesmom proglašena je Eno ga opet, a dobitniku Stjepanu Jeršeku – Štefu nagradu je uručio urednik Radio Osijeka, Davor Lončarić. Na treće mjesto zasjela je Arenda Tamburaškog sastava Kristali, koji su svoju nagradu primili od direktora festivala Damira Bačića.

Osim toga, vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić uručio je Šimi Jovanovcu posebno priznanje za promicanje i njegovanje tamburaške glazbe. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno